"Duurzaam ondernemen is onze verantwoordelijkheid."

Dankzij Smart Dairy zijn boeren in ontwikkelingslanden helemaal zelfvoorzienend. Het farm-in-the-box concept levert alles om een melkveehouderij op te zetten. En duurzaam out-of-the-box gedacht: de elektriciteit wordt verzorgd door de koeien zelf. De installatie zet hun ontlasting eerst om in biogas en vervolgens in elektriciteit. Op het hoofdkantoor van Smart Dairy in Nederland ondernemen ze DubbelGroen, met de groene energie van Essent.

Duurzaam ondernemen

“Elektriciteit is geen gegeven in de derdewereldlanden waar we onze stallen neerzetten,” vertelt Peter Paul Coppes van Smart Dairy. Met de biogassen uit de ontlasting van de koeien wordt elektriciteit voor de melkveehouderij opgewekt. Op deze manier draagt Smart Dairy bij aan een circulaire economie. "Ik denk dat als je nu dit soort dingen doet in de wereld, ja, dat dat gewoon onze verantwoordelijkheid is.”

De voordelen van een duurzaam bedrijf:

  • Kosten worden bespaard en energiewinst behaald
  • Het draagt bij aan uw MVO-doelstellingen
  • U voldoet aan wet- en regelgeving volgens de Wet milieubeheer 

Een duurzame wereld & duurzame relaties – Powered by Essent

Met de uitbreiding van de productie van groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon werken we aan een duurzamere wereld. Met diensten zoals de EnergieFitScan stellen we ook ondernemers in staat om duurzamer te ondernemen en kosten te besparen. 

Duurzaamheid bij Essent betekent ook dat we ook aandacht hebben voor onze sociale rol. Mensen staan bij ons nadrukkelijk voorop: Klanten, medewerkers en partners. Via ‘Powered by Essent’ willen we u als ondernemer een platform bieden voor uw ondernemersverhaal. Welke diensten en/of producten levert u met energie, wat zijn uw dromen en ambities? Deel uw verhaal

Vraag ook een EnergieFitScan aan

Essent Zakelijk helpt u als ondernemer met uw energiezaken. Wanneer u op uw energiepost wilt besparen, dan regelen we voor u scherpe gas- en elektriciteitstarieven. Maar wist u dat u pas echt energiewinst behaalt door energiebesparende maatregelen te nemen?

Doe de EnergieFitScan


Onderneem nóg groener met DubbelGroen

DubbelGroen is een duurzame mix 100% Nederlandse windstroom, 90% CO2-neutraal gas en 10% biogas opgewekt uit plantaardig en organisch materiaal. Met DubbelGroen onderneemt u duurzaam én draagt u optimaal bij aan de energietransitie.

Onderneem DubbelGroen

Blijf op de hoogte

Blijf automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt. Handige informatie om het juiste inkoopmoment te bepalen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief