8 november 2018

Leestijd: 1 minuut

"Duurzaam ondernemen is onze verantwoordelijkheid."

In de miniserie Powered by Essent vertellen ondernemers met trots over hun bedrijf. Over wat hen energie geeft én over hoe zij zorgen dat hun energie goed geregeld is. Deze keer: Peter Paul Coppes van Smart Dairy.

Boeren zelfvoorzienend maken

Dankzij Smart Dairy zijn boeren in ontwikkelingslanden helemaal zelfvoorzienend.

Het farm-in-the-box concept levert alles om een melkveehouderij op te zetten. En duurzaam out-of-the-box gedachte: de elektriciteit wordt verzorgd door de koeien zelf. De installatie zet hun ontlasting eerst om in biogas en vervolgens in elektriciteit.

Bekijk hier het ondernemersverhaal van Peter Paul:

Duurzaam ondernemen

Op het hoofdkantoor van Smart Dairy in Nederland ondernemen ze DubbelGroen, met de groene energie van Essent. 

“Elektriciteit is geen gegeven in de derdewereldlanden waar we onze stallen neerzetten,” vertelt Peter Paul Coppes van Smart Dairy. Met de biogassen uit de ontlasting van de koeien wordt elektriciteit voor de melkveehouderij opgewekt. Op deze manier draagt Smart Dairy bij aan een circulaire economie.

"Ik denk dat als je nu dit soort dingen doet in de wereld, ja, dat dat gewoon onze verantwoordelijkheid is.”

De voordelen van een duurzaam bedrijf:

  • je bespaart flink in je kosten;
  • het draagt bij aan je MVO-doelstellingen;
  • je voldoet aan wet- en regelgeving volgens de Wet milieubeheer.

Een duurzame wereld & duurzame relaties

Met de uitbreiding van de productie van groene stroom uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en zon werken we aan een duurzamere wereld. Met diensten zoals de EnergieFitScan stellen we ook ondernemers in staat om duurzamer te ondernemen en kosten te besparen. 

Duurzaamheid bij Essent betekent ook dat we ook aandacht hebben voor onze sociale rol. Mensen staan bij ons nadrukkelijk voorop: klanten, medewerkers en partners. Via ‘Powered by Essent’ willen we jou als ondernemer een platform bieden voor je ondernemersverhaal.