De overheid gaat voor een duurzaam Nederland. Met de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ vraagt de Rijksoverheid aandacht voor het energiezuinig maken van je woning. Zo wil de overheid de uitstoot van CO2 verminderen. Maar wat betekent dat voor jou?

Campagne ‘Energie besparen doe je nu’

De campagne ‘Energie besparen doe je nu’ ging van start in 2016 en komt voort uit het Energieakkoord. De overheid motiveert je om thuis energie te besparen. Dit is belangrijk om de CO2-uitstoot te verminderen. Maar wat levert het jou op? Met verbeteropties voor je huis, zoals zonnepanelen en isolatie, woon je comfortabel én energiezuinig. En dat zie je terug op je energierekening!

Huiseigenaren aan het woord

In de campagne komen huiseigenaren aan het woord. Zij lieten hun woning al verbeteren en hebben daar nu plezier van. Zo ook Han en Mech, die de vloer van hun huis lieten isoleren. “De kou die we voelden, die is gewoon helemaal weg!” aldus Han en Mech op de website van de Rijksoverheid. Evelien en Mike kozen voor zonnepanelen. “Op een zonnige dag draai ik gratis wasjes!”

Verbeter ook jouw huis en bespaar energie

Met de verbeteropties voor je huis bespaar je energie. En dat niet alleen: je woont een stukje fijner. Bijvoorbeeld met isolatie. Isolatie is een goede eerste stap voor het besparen van energie. Denk aan vloerisolatie: nooit meer koude voeten! Met dakisolatie ga je verlies van warmte via het dak tegen. Wil je stroom opwekken met je eigen dak? Kies dan voor zonnepanelen. Ook voor het verwarmen van je huis zijn er duurzame oplossingen.

Energie besparen doe je zo: scan je huis!

Essent maakt energie besparen makkelijk en voordelig. We zorgen ervoor dat iedereen in Nederland thuis energie kan besparen én comfortabel woont. Met de gratis online huisscan bekijken we de mogelijkheden voor je woning. Zo krijg je simpel en snel een overzicht van hoe je jouw huis verbetert. Wil je ook energie besparen én comfortabel wonen? Doe de online huisscan en ontdek hoe jíj bespaart op je energierekening.

Scan mijn huis

Bron: Energiebesparendoejenu.nl (Rijksoverheid)