Den Bosch,
13
juni
2019
|
05:55
Europe/Amsterdam

Zoek de laadpaal (tip: hij zit in de meterkast)

Blue Current en Essent lanceren innovatieve, verborgen laadpaal

Hij laadt je elektrische auto op, maar je ziet hem (bijna) niet. Zijn naam luidt ‘Hidden’. Het innovatieve laadpunt voor thuis is ontwikkeld door de Utrechtse startup Blue Current en wordt aangeboden door energiebedrijf Essent aan iedereen die op zoek is naar een discrete oplaadmogelijkheid via www.essent.nl/laadpalen.

Arnoud Fontein, oprichter van Blue Current: “Onze visie is dat je overal wilt kunnen laden. Ook thuis op een manier waarbij het laadpunt niet zichtbaar is. Zo is het idee voor Hidden ontstaan. Daarbij is de laadtechniek slim weggewerkt in de meterkast. Geen (ontsierende) laadkast aan de muur of paal op de oprit, alleen een kabel uit de muur waar je wilt. Het oog wil tenslotte ook wat.”

Elektrisch rijden toegankelijk maken

Essent brengt de laadpalen van BlueCurrent, inclusief Hidden, aan de man. Michael Colthoff, commercieel manager van Blue Current is trots op de samenwerking met het energiebedrijf: “We delen de visie dat je gemakkelijk overal moet kunnen laden om de transitie naar elektrisch rijden en daarmee een duurzame toekomst te versnellen. Door samen te werken, kunnen we deze visie op grote schaal realiseren. Essent heeft jarenlange ervaring op het gebied van elektrisch rijden en met veel klanten een sterke positie op de Nederlandse markt. Dat is zeer interessant voor ons.”

Stella Brenninkmeijer, directeur Marketing Development van Essent: “Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Geen CO2-uitstoot en een potentiële batterij om stroom in op te slaan. Daarom wil Essent helpen elektrisch rijden toegankelijk te maken. Laadoplossingen zijn daarbij van groot belang om de angst om stil te komen te staan weg te nemen. Door de samenwerking met Blue Current vergroten we ons aanbod aan slimme mogelijkheden waarmee iedereen, op zijn eigen manier, kan meedoen aan de energietransitie.”

Over Hidden

De Hidden is een 22kW AC laadpunt dat is te bedienen met plug and charge of via een app voor de smartphone. De gebruiker kan er voor kiezen om de stroomkosten te verrekenen via de laadpas of zelf te declareren via een declaratie-overzicht. De Hidden kost 995 euro. De Hidden kan ook geleverd worden met Dynamic Load Balancing, zodat men snel kan laden zonder overbelasting van de thuisinstallatie. Essent verzorgt voor haar klanten het gehele traject van advies tot vakkundige installatie van de Hidden.

Over Blue Current

Blue Current zorgt met slimme laadoplossingen voor een flexibele en kosteneffectieve overgang naar elektrisch rijden. Blue Current nam vorig jaar deel aan de startup competitie bij Essent gericht op innovatieve oplossingen in het energie- en mobiliteitsdomein.

Over Essent en innovatie

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.