Startup Competitie 2018

innogy, het moederbedrijf van Essent, looft een toffe prijs uit aan de winnaar van de Mobility & Energy Track in de New Dutch Wave Startup Competitie 2018: Een business trip naar hét digitale festival South by Southwest (SXSW) in Austin, Texas.

Waarom een Startup Competitie?

In een sterk veranderende energiemarkt kijkt innogy voortdurend naar de toekomst. De energie van morgen is decentraal én digitaal. Wij vinden het belangrijk dat wij iedereen in staat kunnen stellen om mee te doen aan onze veranderende energiewereld en zijn we continu op zoek naar nieuwe ideeën om dit mogelijk te maken. Startups kunnen ons daarbij helpen, maar wij willen ook graag startups verder helpen om hun ideeën verder te brengen. Met de Startup Competitie en specifiek de Mobility & Energy Track zoeken we naar startups die innovatieve oplossingen bieden in het energie- en mobiliteitsdomein. Innovaties waarmee we nieuwe energieoplossingen voor iedereen toegankelijk kunnen maken.

Hoe kan ik deelnemen?

Hoe kan ik deelnemen?

Startups konden zich tot en met 9 januari, 23.59 uur aanmelden via het online inschrijfformulier. Uit de aanmeldingen zijn 10 startups gekozen die deel mogen nemen aan de Mobility & Energy Track. Deze voorronde, specifiek gericht op startups die actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, smart & connected en elektrisch rijden, vindt plaats op 9 februari 2018 op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch.

Wat kan ik winnen?

Wat kan ik winnen

De top drie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘E+ product development funnel’, een speciaal programma waarbij Essent ondernemers helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury als dé beste Energy of Mobility startup wordt gezien, mag in maart met ons mee naar SXSW18 in Austin, Texas. Een van de grootste digitale festivals ter wereld. Hier krijg je de mogelijkheid om je tijdens de Startup Competitie in het Dutch House te presenteren voor nationale en internationale investeerders.


Ontdek meer over de Startup Competitie en de Mobility & Energy Track

De tien genomineerden

De tien geselecteerde startups die deel mogen nemen aan de voorronde op 9 februari 2018 zijn, in willekeurige volgorde, als volgt:

  • Chargetrip - Pieter Waller. Chargetrip is een intelligent routing platform voor de elektrische mobiliteitsindustrie dat met behulp van rij- en laadgegevens leermodellen ontwikkeld voor energie- en wagenparkbeheerders wereldwijd.
  • Blue Current - Arnoud Fontein. Blue Current zorgt met slimme laadoplossingen voor een flexibele en kosteneffectieve overgang naar eMobility.
  • FlexSol Solutions - Thomas den Heeten. FlexSol Solutions ontwikkelt hightech innovaties op het gebied van zonne-energie zoals straatverlichting en dakpannen.
  • Onze Stroomfabriek - Rob van Ommen. Onze Stroomfabriek is de ontwikkelaar en eigenaar van de Solar Smart Grid technologie die het mogelijk maakt zonnestroom te verdelen naar individuele woningen binnen een wooncomplex.
  • Supersola - Julius Smith. Supersola ontwikkelt mobiele zonnepanelen die in vijftien minuten geïnstalleerd kunnen worden.
  • NRG Business - Martin Rapos. NRG Business is een slim stadsplatform waarin elektrisch vervoer, energieverbruik en productie worden geïntegreerd. Door innovatieve visualisatie wordt daarmee stedelijke ontwikkeling gestimuleerd.
  • Hero Balancer - Ted Braakman. Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtelevering in kantoren, scholen en appartementencomplexen, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen.
  • ChangeMyCar - Paul Bouwmeester. ChangeMyCar biedt een flexibel en betaalbaar B2B (elektrisch) autoproduct waarbij een werkgever niet vast zit aan een leasecontract van vier jaar.
  • Efficiator - Sander Hartwig. Efficiator geeft inzicht in budget en planning bij het energie-efficiënt maken van woningen. Duurzaam wonen in één klik.
  • Synext - Tje wei Hu. Synext is een startup van Yes!Delft en ESA-BIC, opgericht om nieuwe oplossingen te vinden om afvalwarmte terug te winnen en de energie-efficiëntie van de procesindustrieën te verhogen.

Partnership New Dutch Wave

New Dutch Wave is opgericht door Corrino Media Group, WINK en Enterprise Summit in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Creative Holland en StartupDelta. New Dutch Wave heeft met name aandacht voor innovatie in Nederland. Na een succesvolle samenwerking tijdens SXSW17, organiseren innogy en New Dutch Wave opnieuw samen de Startup Competitie.

Over SXSW

South by Southwest vindt plaats van 9 tot 18 maart in Austin, Texas. SXSW is dé plek waar digitale koplopers bij elkaar komen om kennis te delen en nieuwe ontwikkelingen op digitaal gebied te signaleren.

Deelnemers 2017

Lees ook het artikel met Digital Director Kuldip Singh van vorig jaar op Emerce.nl.

Lees meer

In de media: SXSW 2017

Ben je benieuwd hoe gaaf SXSW vorig jaar was? Lees onder andere de blogs van onze CCO Frank Brichau en Digital Director Kuldip Singh over hun ervaringen.