05
juni
2020
|
10:37
Europe/Amsterdam

Zeer zonnige mei helpt zonnepaneelbezitters aan lage energierekening

Afgelopen maand mei was met 325 zonuren in De Bilt een zeer zonnige maand. Alleen mei 1989 had meer zonuren, namelijk 331. Het grote aantal zonuren in mei leverde bezitters van zonnepanelen over die maand gemiddeld €106,- op en dat is €27,- meer dan het langjarig gemiddelde. Essent gaat bij het berekenen van de opbrengsten uit van zonnepaneelsystemen met 2600 WP, 88 procent efficiency en gesitueerd op zuiden zonder obstructies.

De zonnige mei droeg er aan bij dat de opbrengst van zonnepaneelsystemen dit jaar gemiddeld 32% of €68,- hoger ligt dan het langjarig gemiddelde. Dat komt neer op een totaalbedrag van € 275,-. Het teruglevertarief dat Essent bij haar berekeningen hanteert is 23 eurocent per kWh.

Door de zonnige maanden maart en april, zagen veel zonnepaneelbezitters al vroeg in het jaar een hogere opbrengst dan het langjarig gemiddelde. In het voorjaar kunnen overigens verschillen ontstaan in het aantal zonuren tussen de kustgebieden en het binnenland. Dat verschil wordt veroorzaakt door stapelwolken die zich in die periode vooral landinwaarts vormen.

infographic
Deel deze infographic via social media of op uw site

Zonnepanelen zijn naast isolatie en hybride warmtepompen volgens Essent belangrijke schakels in een betaalbare, stapsgewijze en succesvolle energietransitie. Tegen relatief lage kosten kan de CO2-uitstoot worden teruggebracht, worden bespaard op de energierekening en het wooncomfort verhoogd.

Samen met de servicepartners helpt Essent consumenten en ondernemers aan duurzame energie-oplossingen zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.