Den Bosch,
09
januari
2020
|
05:50
Europe/Amsterdam

Zacht winterweer: minder stookkosten

Vandaag wordt het opnieuw warm voor de tijd van het jaar. Door het zachte winterweer van de afgelopen weken stoken we minder. Goed nieuws voor de energierekening.

Uit een berekening van Essent blijkt dat huishoudens in de periode van 1 december tot en met 6 januari gemiddeld 41  (bijna 5 procent) minder gas hebben verbruikt dan normaal. Dit levert nu al een besparing op van zo’n 30 euro op de jaarlijkse energierekening*.

Volgens de weersvoorspellingen blijft het de komende weken relatief warm. De kans dat we de verwarming hoger gaan zetten, is klein.

Structureel lagere energierekening

Niets is zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer op langere termijn; het winterplaatje kan er in februari heel anders uit komen te zien. Om niet afhankelijk te zijn van de weersituatie, adviseert Essent om het huis goed te isoleren. Dit kan tot 30 procent op stookkosten schelen.

*Op basis van een gemiddeld huishouden met een verbruik 1.300  en een variabele gasprijs van 0,76 euro per  (incl. belastingen). De uiteindelijke energierekening is afhankelijk van werkelijk verbruik en het betaalde termijnbedrag.