13
november
2023
|
12:57
Europe/Amsterdam

Marleen Prins nieuwe COO Essent

Samenvatting

Op 15 november 2023 start Marleen Prins als nieuwe COO (Chief Operating Officer). Ze gaat onderdeel uitmaken van de Raad van Bestuur van Essent N.V. en volgt daarmee Stephan Segbers op.

COO Essent_Marleen Prins

Marleen zal zich focussen op de versnelling van de ontwikkeling van onze E-mobility en Future Energy Home (FEH) business in nauwe samenwerking met al onze servicepartners en andere bedrijfsonderdelen, waaronder E.ON.

Marleen begon haar carrière in de financiële sector (Postbank/ING) in diverse Operations en IT functies, en werkte uiteindelijk als HR Directeur in het bestuur van ING Nederland. Verschillende andere bestuurs- en directiefuncties volgden, waarna ze startte als CHRO bij ENGIE Nederland (de voorloper van Equans). De afgelopen drie jaar werkte ze als COO voor Equans Nederland, waarbij ze verantwoordelijk was voor de projecten en contracten op gebied van design, build, maintenance en operations van technische installaties voor klanten in de industriële sector, infrastructuur, buildings en cooling sector. Marleen studeerde onder andere Technische Bedrijfskunde in Amsterdam en Marketing aan INSEAD.

Resi: “We zijn erg blij dat we Marleen welkom kunnen heten. Ze heeft een mooie staat van dienst in Operations. Bovendien heeft ze uitgebreide praktijkkennis en ervaring in de engineering en installatie-branche. Ze combineert dat met een oprechte passie voor organisatieontwikkeling waarbij mensen en technologie steeds bepalend zijn voor de resultaten. Marleen is daarom een geweldige aanvulling voor onze Raad van Bestuur, waar nu een sterk en divers team staat om samen de uitdaging aan te gaan iedereen te helpen met de volgende stap in de energietransitie. Ik kijk uit naar onze samenwerking en wens haar veel succes.”

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.