't Harde,
19
februari
2021
|
09:55
Europe/Amsterdam

KNVB en Essent bereiken mijlpaal in samenwerking

download
Samenvatting

KNVB en Essent verwelkomen SV 't Harde als 1000e Groene Club.

De Groene Club verwelkomt sv ’t Harde als 1000ste lid. Hiermee gaat ruim een derde van de Nederlandse voetbalverenigingen voor minder energiekosten en CO2-uitstoot. Een mijlpaal in de samenwerking tussen KNVB, initiatiefnemer van de Groene Club, en energiepartner Essent.

De samenwerking van Essent met de KNVB om sportclubs te verduurzamen heeft binnen 2,5 jaar 1.000 deelnemende clubs opgeleverd. Marjolein van Erken Calandt, partnerships en new business manager bij Essent, is trots op dit resultaat: “Samen besparen de deelnemers aan De Groene Club tot nu toe al ruim 4 miljoen kilowattuur elektriciteit en 60.000 kubieke meter gas. Dat staat gelijk aan een besparing van 854.694 euro en 2628 ton CO2 per jaar. We zijn blij en trots dat we clubs kunnen helpen om dit potentieel te benutten.”

Van Erken Calandt verklaart het succes van het programma doordat clubs aan de hand worden meegenomen. “In ‘De Groene Club’ adviseren en begeleiden onze energieadviseurs van Klimaatroute verenigingen in hun verduurzamingstraject: van energie-, subsidie- en financieringsadvies tot en met het aanvragen van offertes en het monitoren van de maatregelen. Zo verlaagt de Groene Club de drempel voor clubs om te verduurzamen.”

Jouw sportclub ook verduurzamen? Kijk dan op de degroeneclub.nl en meld je vereniging aan.

Over de Groene Club
Energieverbruik is een grote kostenpost voor amateurclubs: 10 tot 15 procent van de begroting gaat er aan op. Om dat aandeel te verkleinen, startte de KNVB in 2017 De Groene Club. Essent sloot als energiepartner aan. Het doel is verenigingen te helpen energie te besparen en te verduurzamen. Inmiddels zijn 1.000 verenigingen met het traject gestart.

SV 't Harde is de 1000e Groene Club