Zeist/Den Bosch,
27
september
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

‘Energieverbruik amateurvoetbalverenigingen komende 4 jaar met 50% omlaag’

KNVB en Essent starten nationaal verduurzamingsprogramma voor groene clubs

Het energieverbruik van amateurvoetbalverenigingen gaat de komende 4 jaar met 50% omlaag. Deze ambitie stellen KNVB en Essent zich in het vandaag gelanceerde initiatief ‘De Groene Club’.

Volle clubkas, lage broeikas
De Groene Club is een vierjarig verduurzamingsprogramma voor amateurverenigingen. Het doel van het programma is om de circa 2.500 voetbalclubs in Nederland te helpen bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie en zo samen jaarlijks 17,5 miljoen euro aan energiekosten te besparen voor de clubkas en 80 miljoen kilogram minder CO2 uit te stoten. Dit staat gelijk aan de uitstoot van meer dan 18.000 huishoudens. Het programma richt zich ook op de 1,2 miljoen leden van de clubs door duurzame en energiebesparende maatregelen voor thuis (en de zaak) te promoten. Zo willen KNVB en Essent bijdragen aan het financieel gezond houden van de clubs en het behalen van de klimaatdoelen (voor de gebouwde omgeving in het Klimaatakkoord).

Totaaloplossing via één aanspreekpunt
Jean Paul Decossaux, Commercieel directeur van de KNVB: “Energie is goed voor 10 tot 15 procent van de begroting en daarmee een grote kostenpost. Een club kan gemiddeld 7.000 euro per jaar besparen door hun accommodatie te verduurzamen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Verenigingen worden voornamelijk geleid door vrijwilligers en er is zo veel informatie, waar moet je beginnen? Met ‘De Groene Club’ helpen we, samen met onze energiepartner Essent, verenigingen met een betrouwbare totaaloplossing van energie-, subsidie- en financieringsadvies tot en met installatie en onderhoud, geregeld via één aanspreekpunt. Zo willen we de drempel voor clubs verlagen om het potentieel voor een gezonde clubkas en planeet maximaal te benutten.”

Toegankelijk en betaalbaar
Sander Leenders, directeur Energie+ van Essent: “Essent wil de CO2-uitstoot van haar klanten helpen verminderen: 20% minder in 2025. Om dit te halen, moeten huizen en gebouwen aangepast worden tot duurzame gebouwen. De 2.500 voetbalclubs in Nederland en hun 1,2 miljoen leden kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Samen met onze installatiebedrijven en de KNVB maken we met ‘De Groene Club’ energiebesparende en duurzame maatregelen zoals ledverlichting, zonnepanelen, zonneboilers en isolatie eenvoudig toegankelijk en betaalbaar. Wij ontzorgen de verenigingen, zodat zij zich kunnen richten op hun passie voor de sport.”

Sportverenigingen kunnen voor meer informatie terecht op www.degroeneclub.nl.

Boilerplate

Essent wil voor iedereen de nummer één in nieuwe energie zijn. Daarvoor richten we ons op het leveren van elektriciteit, gas en energiegerelateerde producten en diensten (“Energie+”) zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Ook werken we aan slimme en duurzame oplossingen zoals de Essent Thuis App, waarmee klanten inzicht en controle krijgen over hun energiehuishouden. Zo willen we iedereen in staat stellen om, met de ongekende mogelijkheden van energie, hun leven thuis makkelijker en leuker te maken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Volg nieuws van Essent op Twitter via @EssentNieuws.

Sander Leenders, directeur Energie+
Essent wil de CO2-uitstoot van haar klanten helpen verminderen: 20% minder in 2025. Om dit te halen, moeten huizen en gebouwen aangepast worden tot duurzame gebouwen. De 2.500 voetbalclubs in Nederland en hun 1,2 miljoen leden kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Samen met onze installatiebedrijven en de KNVB maken we met ‘De Groene Club’ energiebesparende en duurzame maatregelen zoals ledverlichting, zonnepanelen, zonneboilers en isolatie eenvoudig toegankelijk en betaalbaar. Wij ontzorgen de verenigingen, zodat zij zich kunnen richten op hun passie voor de sport.
Sander Leenders, directeur Energie+