Zonnepaneel

Jongvolwassenen minder energiebewust dan oudere generaties

19 mei 2020

Jongvolwassenen tot 35 jaar vinden zichzelf significant minder energiebewust dan oudere generaties. Nederlanders tussen de 35 en 44 jaar en boven de 65 vinden zich het meest energiebewust. Dat blijkt uit onderzoeken die onderzoeksbureau MeMo2 uitvoerde in opdracht van energiebedrijf Essent.

Van alle Nederlanders vindt meer dan de helft zich energiebewust. Slechts een minderheid van twee procent zegt niets te doen om energie te besparen. De energiebewuste Nederlanders zeggen energiezuinige apparaten te gebruiken en, bijvoorbeeld, de was op te hangen in plaats van gebruik te maken van een droger. Iets minder dan een kwart van de Nederlanders met een (huur)woning heeft een slimme thermostaat aan de muur hangen die moet helpen het energieverbruik laag te houden.

Verduurzamen

Gekeken naar woningeigenaren, dan zegt bijna 40%  niet te weten welk energielabel zijn huis heeft. 18% zegt in een huis met energielabel A te wonen. De meeste huizenbezitters hebben gekozen om hun huis te isoleren, of heeft een huis waar spouw-, vloer- of dakisolatie is aangebracht. Zonnepanelen zijn ook populair als verduurzamingsmaatregel, net als, maar in mindere mate, HR++ glas.

Er hebben tegelijkertijd behoorlijk wat huiseigenaren nog niets gedaan om hun woning klaar te maken voor een duurzame toekomst. En meer dan de helft van de eigenaren is niet van plan om in de aankomende vijf jaar (nog) iets te doen aan het verduurzamen van hun huis. Echter, een op de vijf van de ondervraagden geeft aan van plan te zijn om in de aankomende vijf jaar zonnepanelen te installeren. De jongvolwassenen tussen 18 en 34 jaar zijn eerder geneigd om zonnepanelen te nemen dan oudere huiseigenaren. Van de woningbezitters die 55 jaar of ouder zijn, zegt 11% te overwegen zonnepanelen in de aankomende vijf jaar op hun dak te laten leggen.

Verduurzamingsbudget

De meeste Nederlandse woningeigenaren die binnen nu en vijf jaar willen verduurzamen, zijn bereid om tot 5.000 euro te besteden aan het verduurzamen van hun huis. Zesendertig procent staat ervoor open om meer dan dat bedrag uit te geven.

Over MeMo²

MeMo² is een onafhankelijk onderzoeks- en consultingbureau gespecialiseerd in het meten, kwantificeren en optimaliseren van reclame-effecten en het bieden van big data en modeling solutions. MeMo² stelt adverteerders, bureaus en uitgevers in staat om de effectiviteit, accountability en ROI van crossmedia-investeringen (televisie, online, radio, print, outdoor, mobiel, evenementen en/of sponsoring) significant te verbeteren.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.298 Nederlanders aan de hand van het crossmediale platform THX., ontwikkeld door MeMo². Adverteerders kunnen hiermee dagelijks monitoren hoe hun campagnes presteren. Zo wordt het crossmediale bereik inzichtelijk gemaakt, maar kan men ook een blik werpen op merkeffecten en de effecten van online en offline retailbezoek. Daarnaast biedt THX. de mogelijkheid om vliegensvlug meningen te verzamelen.

Vragen over het onderzoek kunnen worden gestuurd naar info@memo2.nl.

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.