08
januari
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Essent koopt zonnepaneelinstallateurs EnergieWonen Groep en ZON7

En vergroot positie in markt

Energiebedrijf Essent heeft de twee snelgroeiende bedrijven EnergieWonen Groep en ZON7 overgenomen. De bedrijven leveren en installeren zonnepaneelsystemen door heel Nederland. Door de overname zet Essent opnieuw een belangrijke strategische stap om te groeien in aanvullende energiediensten zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en CV-installaties. Met deze diensten wil Essent consumenten en ondernemers helpen energie te besparen en hun huizen en gebouwen te verduurzamen. Essent streeft ernaar om al haar klanten per 2025 20% minder CO2 uit te laten stoten.

Door EnergieWonen Groep en ZON7 toe te voegen aan haar landelijk netwerk van servicebedrijven versterkt Essent haar positie als marktleider in zonnepanelen voor de consumentenmarkt. Die markt groeit explosief. Steeds meer huizenbezitter kiezen ervoor om met zonnepanelen hun eigen stroom duurzaam op te wekken. Om aan de vraag naar zonnepaneelsystemen te kunnen blijven voldoen, voegde Essent de bedrijven toe aan haar netwerk van servicebedrijven. Zo kan zij blijven bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Essent  wil samen met al haar servicebedrijven Nederland helpen te verduurzamen. Daarvoor moeten we onze groei versnellen, want steeds meer klanten vragen om verduurzamingsmaatregelen voor hun huis. Onze nieuwe servicebedrijven spelen bij het invullen van die vraag een belangrijke rol. We zijn dan ook ontzettend trots dat EnergieWonen Groep en  ZON7 ervoor kiezen zich bij ons te voegen. De bedrijven hebben hun zaken goed op orde en dat blijkt uit de uitstekende beoordelingen van klanten en hun prachtige reputatie.
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

De bedrijven zetten hun werkzaamheden zelfstandig opererend in het landelijk netwerk van Essent servicebedrijven voort. Zo wordt hun sterke positie aangevuld met de al bestaande slagkracht en expertise van Essent.

 

 

 

 

 

 

 

 

De ondertekenaars van Essent, Energiewonen Groep en Zon7 proosten op de samenwerking.

Netwerk van servicebedrijven

Essent voegt EnergieWonen Groep en ZON7 toe aan haar landelijk dekkend netwerk van verkoop- en servicebedrijven van energie-gerelateerde producten en diensten. Dit netwerk bestaat al uit de bedrijven Klimaatroute, CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. Samen hebben zij meer dan 2.000 medewerkers in dienst. De servicebedrijven maken samen met Essent huizen, gebouwen en bedrijven in Nederland energiezuiniger, slimmer en duurzamer met isolatie, CV-installaties, zonnepanelen, warmtepompen, apps en advies.

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.