10
oktober
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Essent heeft akkoord bereikt om Equans Energy Solutions over te nemen

Samenvatting

Essent, onderdeel van E.ON, en Equans Nederland hebben overeenstemming bereikt over de overname door Essent van Equans Energy Solutions (EES), onderdeel van Equans Nederland. EES is een leidende speler in Warmte Koude Opslag (WKO) systemen en richt zich op duurzame end-to-end oplossingen in warmte en koude voor huishoudens en bedrijven in Nederland. De afgelopen paar jaar heeft Essent reeds in samenwerking met E.ON een stevig fundament gelegd om met innovatieve technologie de energietransitie mogelijk te maken. Met de overname van EES versnelt Essent deze groeiambities.

Resi Becker, CEO Essent: “De overname van Equans Energy Solutions sluit aan op de ambitie van Essent om iedereen te helpen bij de volgende stap in de energietransitie. We zijn verheugd de nieuwe collega’s te verwelkomen binnen ons team van business unit ‘Energy Infrastructure Solutions’. We zijn ervan overtuigd dat we met de combinatie van Essent en Equans Energy Solutions de energietransitie samen met onze mensen en onze klanten verder kunnen versnellen.”

Bas Evers, managing director Equans Energy Solutions : “We zien er naar uit om onze complementaire krachten te bundelen met Essent en E.ON en gezamenlijk het portfolio sterk te laten groeien en meer klanten betaalbare, betrouwbare en duurzame warmte en koude te bieden.”

De effectuering van de transactie, onder voorbehoud van het advies van de Centrale Ondernemingsraad van Equans Nederland, wordt eind 2023 verwacht.

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.