18
mei
2021
|
18:31
Europe/Amsterdam

Essent CEO Patrick Lammers benoemd tot COO van E.ON Customer Solutions

Treedt ook toe tot de Raad van Bestuur van E.ON

De Raad van Commissarissen van E.ON SE heeft vandaag Essent CEO Patrick Lammers benoemd tot opvolger van Karsten Wildberger. Wildberger zal op eigen verzoek E.ON verlaten om de functie van CEO bij Ceconomy AG over te nemen.

Naast CEO van Essent is Lammers momenteel verantwoordelijk voor de aansturing van E.ON Customer Solutions in West- en Oost-Europa. Hij trad in 2010 in dienst bij Essent en bekleedde verschillende managementfuncties. In 2012 werd hij lid en in 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent. Tegelijkertijd bekleedde hij centrale groepsfuncties voor RWE Group en later voor innogy, onder meer als SVP Digital Retail.

Naast zijn meer dan tien jaar ervaring in de energiesector heeft Lammers ook jarenlange ervaring in andere sectoren. Van 2007 tot 2009 was hij CEO van de Britse groep Dyson plc. Van 2005 tot 2007 was hij Managing Director van Dureal, een start-up voor de verkoop, marketing en productie van AdBlue, dat hij ontwikkelde tot een pan-Europees bedrijf. Daarvoor werkte hij ongeveer 15 jaar voor Royal Dutch Shell, waar hij verschillende internationale functies bekleedde.

“We zijn verheugd om met Patrick Lammers een interne opvolger te benoemen die de afgelopen jaren al een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verdere ontwikkeling van onze klantoplossingen. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van zijn jarenlange ervaring binnen de energiesector en zijn kennis van andere bedrijven buiten de kernmarkten van E.ON een aanwinst zal zijn voor het directieteam van de E.ON Groep,” aldus Karl-Ludwig Kley, voorzitter van de Raad van Commissarissen E.ON SE.