Den Haag,
23
december
2022
|
15:20
Europe/Amsterdam

Boudewijn den Herder nieuwe CCO Essent (Chief Commercial Officer)

CCO Boudewijn Den Herder

Boudewijn den Herder is vanaf 1 januari 2023 benoemd tot Chief Commercial Officer van Essent N.V. Hiervoor was Boudewijn als directeur verantwoordelijk voor Energy Sales & Markets en lid van Essent’s leadership team. Hij gaat nu onderdeel uitmaken van de Raad van Bestuur.

Boudewijn behaalde een master in International Business & Marketing. Daarna bouwde hij aan een sterk trackrecord met brede commerciële ervaring bij Unilever, Heineken en de laatste ruim zeven jaar bij Essent. 

Resi Becker CEO Essent: “De aanstelling van Boudewijn is een belangrijke stap om nog sneller te kunnen reageren in een markt die voortdurend in beweging is. Tot nu toe heb ik de rol van CEO gecombineerd met die van CCO. Dat is extra uitdagend gebleken in tijden dat de dialoog met onze overheid en stakeholders enorm is geïntensiveerd. Namens de hele Raad van Bestuur, wens ik hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

Boudewijn den Herder: “Onze markt is veel complexer geworden en enorm turbulent. Ik ben daarom erg blij extra focus te kunnen aanbrengen op onze commerciële en operationele bedrijfsvoering in de Raad van Bestuur van Essent. Ik kijk er ontzettend naar uit om onze goede werkrelaties op deze manier voort te zetten.”

Laatste nieuws

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.