16
juli
2021
|
12:01
Europe/Amsterdam

Voorgenomen verkoop Essent grootzakelijk aan Eneco

Essent heeft overeenstemming bereikt om zijn grootzakelijke bedrijfsactiviteiten aan Eneco te verkopen. Essent kiest daarmee voor versterking van de succesvolle strategie om zich met energielevering en verduurzaming te concentreren op consumenten en op klanten uit het midden- en kleinbedrijf.

In de consumenten- en MKB-markt voor energielevering en verduurzaming is Essent met drie scherp gepositioneerde energiemerken en zijn kennis van klantbehoeften met afstand marktleider. In de afgelopen kwartalen heeft Essent deze leidende positie verder vergroot. Tegelijkertijd is ook de klanttevredenheid, gemeten door middel van de NPS, gestegen en de afstand ten opzichte van de concurrentie op dit vlak verder gegroeid.

Het grootzakelijke cluster van Essent is relatief klein, en vormt een goede toevoeging aan het portfolio van Eneco op deze markt.

Suzan Schakenraad, Chief Commercial Officer en per 1 augustus aanstaande CEO van Essent, licht de voorgenomen verkoop toe: “Met de overeenstemming met Eneco sluiten we de strategische heroriëntatie van onze zakelijke activiteiten op goede wijze af. Het grootzakelijke segment heeft altijd een wezenlijke rol gehad binnen Essent, maar de laatste jaren nam het belang hiervan af. Onder de vleugels van Eneco is een mooie toekomst gegarandeerd. We willen onze oprechte dank uitspreken aan alle medewerkers die hebben bijgedragen aan dit resultaat en wensen ze na afronding van de transactie straks alle succes toe.”

De voorgenomen transactie is afhankelijk van toestemming van de ACM en advies van de centrale ondernemingsraad. Er worden geen financiële details bekendgemaakt. Tot de transactie is afgerond, blijven de te verkopen bedrijfsactiviteiten een integraal onderdeel van Essent en daarmee onafhankelijk van Eneco opereren. MKB-klanten van Essent en Powerhouse blijven onderdeel van Essent.