02
januari
2019
|
10:53
Europe/Amsterdam

Volta Solar en EMMA Safety Footwear ontwikkelen zonnepanelenveld van 8.200 panelen

Volta Solar, servicebedrijf van Essent, en EMMA Safety Footwear uit Kerkrade hebben een intentieovereenkomst getekend voor de exploitatie van circa 8.200 zonnepanelen. Deze komen te liggen op het dak van de gebouwen van EMMA en op een 2,5 ha groot grondperceel dat grenst aan EMMA’s bedrijfscomplex in Kerkrade. De veiligheidsschoenenproducent heeft het benodigde 2,5 ha groot grondperceel gekocht van de gemeente Kerkrade. Met het totale project is een investering gemoeid van bijna 2 miljoen euro.

8.200 zonnepanelen

De intentieovereenkomst met Volta Solar houdt in dat EMMA de daken en de grond beschikbaar stelt aan Volta Solar. Op haar beurt realiseert Volta Solar het zonnepanelenveld en exploiteert zij het in samenwerking met een van haar zakenpartners. De 8.200 zonnepanelen, waarvan 1.900 panelen op het dak van de gebouwen van EMMA en 6.300 panelen op het grondperceel, leveren ca. 2,600.000 kWh aan energie op. Hierdoor wordt EMMA Safety Footwear zelfvoorzienend van lokaal opgewekte duurzame energie.

 

FOTOBIJSCHRIFT: Het zonnepanelenveld is een coproductie van drie partijen: van links naar rechts: Dion Schneider (wethouder Economische Zaken gemeente Kerkrade), Hans Schoenmakers (directeur Volta Solar), Frank Hamstra (financieel directeur EMMA Safety Footwear), Tom Hermans (algemeen directeur EMMA Safety Footwear) en Marcel Michiels (algemeen directeur Volta Limburg).