Unieke Groene Karavaan bij La Vuelta Holanda

20 juni 2022

De traditionele reclamekaravaan die grote wielerrondes voorafgaat, krijgt deze zomer tijdens de Nederlandse etappes van La Vuelta een uniek karakter. De Groene Karavaan, met energie van Essent, is een duurzaam alternatief voor de traditionele karavaan. Passend bij de ambitie om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren, verzorgt More2Win dit bijzondere initiatief. De reclamekaravaan is één van de meest in het oog springende onderdelen van een wielerevenement. Maar liefst 75% van de bezoekers geeft aan uit te kijken naar de karavaan. Een traditionele optocht van dieselauto’s die plastic gadgets uitdelen past niet bij de doelstellingen van La Vuelta Holanda. 

Deze eerste Groene Karavaan is een voorzichtige stap op weg naar een duurzamere wielersport. De milieu-impact wordt verlaagd doordat de voertuigen zonder CO2 uitstoot rijden. En door dit initiatief toont de sportwereld aan klaar te zijn om duurzame boodschappen uit te dragen. 

 

Wereldprimeur

De Groene Karavaan is daarin een wereldprimeur. De voertuigen in de karavaan zijn niet alleen duurzaam, zij brengen ook een duurzame boodschap aan het publiek. Zo rijden allen voertuigen geheel emissieloos (elektrisch of op waterstof) en worden er enkel duurzame gadgets uitgedeeld. 
Resi Becker, CEO Essent: “In het verleden heeft Essent door het hele land al allerlei evenementen gesponsord. Toen de kans voorbijkwam om als partner betrokken te zijn bij zo’n grote sportmanifestatie die ook nog langskomt in ons eigen ’s-Hertogenbosch, hoefden we daar niet lang over na te denken. Natuurlijk konden we die kans niet voorbij laten gaan. Wij zijn trots op onze stad en willen graag ons steentje bijdragen. Het mede mogelijk maken van de Groene Karavaan bij La Vuelta Holanda sluit goed aan op de visie van Essent om Nederland duurzamer te maken en de energietransitie tot een succes te maken.” 

Verbinding duurzaamheid en topsport

La Vuelta Holanda heeft als doel om duurzaamheid en topsport op vernieuwende manieren aan elkaar te knopen. Simone Richardson, projectdirecteur La Vuelta Holanda: “Het is voor ons heel mooi nieuws dat Essent zich bij onze ambitie aansluit om een uniek, duurzaam wielerevenement te organiseren en het idee van een Groene Karavaan mogelijk te maken. Hier wordt met belangstelling naar gekeken vanuit de internationale wielerwereld. Dat het idee ook in Nederland breed omarmd wordt, blijkt wel uit het feit dat ook veel andere partijen al hebben aangegeven aan te sluiten bij de Groene Karavaan, die voor ons is opgezet door More2Win.” 

Start Nederland

La Vuelta start dit jaar in Nederland. Niet alleen worden er in augustus drie etappes verreden, in de aanloop naar dit spectaculaire wielerevenement is er een uitgebreid activatieprogramma, dat inmiddels van start is gegaan. Naast Essent zullen ook partijen als PWC, UW Utrecht, Wholy Greens, Spaans Verkeersbureau, Capgemini, Van Zoelen en de Gemeente ’s-Hertogenbosch onderdeel uitmaken van de Groene Karavaan. Op www.lavueltaholanda.com is alle informatie te vinden.
Unieke Groene Karavaan bij La Vuelta Holanda

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.