02
juli
2021
|
11:07
Europe/Amsterdam

Suzan Schakenraad interim-CEO Essent

Met ingang van 1 augustus aanstaande wordt Suzan Schakenraad de nieuwe CEO van Essent. Suzan kiest ervoor om deze rol op interimbasis in te vullen, omdat ze heel graag op termijn aan een nieuw persoonlijk avontuur met haar gezin wil beginnen.

Met de benoeming van Suzan Schakenraad heeft Essent een goede oplossing gevonden voor de promotie van de huidige CEO Patrick Lammers. Hij wordt op 1 augustus Chief Operations Officer van E.ON Customer Solutions, één van de twee bedrijfsonderdelen van E.ON waar ook Essent onder valt.

Patrick Lammers licht toe: “Met Suzan is mijn opvolging in goede handen. In haar huidige rol als Chief Commercial Officer heeft ze aangetoond dat ze de juiste persoon is. Dat Suzan ervoor kiest om de rol op interimbasis op te pakken, om daarna tijd te investeren in haar privéleven, respecteer ik zeer. Het geeft ons tijd voor een definitieve oplossing, terwijl continuïteit in de bedrijfsleiding is gegarandeerd en er voldoende tijd is voor een zorgvuldige overdracht.”

Suzan Schakenraad vult aan: “Ik ben trots om ons bedrijf de komende periode met volle overgave te gaan leiden, en zo mijn loopbaan bij Essent op een fantastische manier af te sluiten voordat ik een stap zet in mijn privéleven met mijn gezin. Essent heeft een ijzersterke positie als marktleider in de levering van energie en energie-oplossingen. Met dat uitgangspunt en de gezamenlijke kracht van al onze collega’s zijn we tot veel in staat, ook in een zo veranderende markt als de onze waarin we dagelijks keihard werken aan de energietransitie. Het is enorm eervol om dat als CEO te mogen vormgeven.”

Het selectieproces voor haar opvolger in de vorm van een vaste CEO is opgestart.