25
januari
2019
|
16:10
Europe/Amsterdam

Kemkens neemt P. Jansen Installatietechniek over

Energiespecialist Kemkens B.V., onderdeel van het landelijk dekkend netwerk van servicepartners van Essent, en P. Jansen Installatietechniek B.V. zijn een vergaande strategische samenwerking aangegaan. De twee familiebedrijven slaan de handen ineen om elkaar te versterken in hun bestaande werkzaamheden. Door de overname verzekert Kemkens zich van een stevig partnership waarmee haar service- en overige dienstverlening een sterkere positie in West-Brabant krijgt.

Beide bedrijven leveren, plaatsen en onderhouden centrale verwarmingsinstallaties, verrichten loodgieters- en elektrotechnische installatiewerkzaamheden en verkopen en plaatsen zonnepanelen en warmtepompen. In deze werkzaamheden en het werkgebied verandert met de ondertekening niets.

Kemkens neemt 90% van de aandelen over, de overige 10% blijft in handen van P. Jansen zelf. Dit bedrijf uit Bergen op Zoom krijgt geen nieuwe naam en zal zelfstandig in de huidige vorm blijven functioneren. P. Jansen kan zich door de samenwerking krachtiger profileren binnen de marktsegmenten waarin het bedrijf opereert. Daarnaast levert het schaalvoordeel op, onder andere in de vorm van een bredere basis op het gebied van toekomstige verduurzaming en technologische ontwikkelingen.

Henri Elsen, directeur Kemkens: “Door de samenwerking met P. Jansen Installatietechniek verkrijgt Kemkens een goede technische, meer optimale dichtheid in de regio West-Brabant. Met dit soort strategische partnerschappen maken we ons nog meer klaar voor de energietransitie die een enorme grote impact gaat hebben op iedereen in Nederland.” 

Geen veranderingen

 

Voor de ruim 65 medewerkers van totaalinstallateur P. Jansen verandert er niets. Kemkens en P. Jansen behouden ieder hun zelfstandigheid in dienstverlening. P. Jansen zal zelfstandig blijven opereren in hun huidige werkgebied. “Maar daar waar eenvoudig synergie voordelen zijn te realiseren, zullen we dat uiteraard niet nalaten. Denk daarbij aan inkoopvoordeel, planningsafstemming en automatisering.  Budgetverantwoordelijkheid blijft echter decentraal liggen bij P. Jansen. We geloven in de kracht van lokaal ondernemerschap en de merknaam P. Jansen,” aldus Elsen.

De Kemkens Groep groeit met deze overname naar een omzetvolume van 96 miljoen euro en 650 medewerkers, verspreid over vijf vestigingen. In het werkgebied Noord-Brabant, Gelderland-Zuid en de provincie Zeeland is Kemkens marktleider met 400.000 toestellen in beheer.

 

 

De directieleden van Kemkens en P. Jansen Installatietechniek proosten op de overname