09
februari
2023
|
16:02
Europe/Amsterdam

Essent verlaagt variabele tarieven van alle klanten met 50 procent

Samenvatting

Door de dalende energieprijzen verlaagt Essent haar variabele tarieven met 50 procent. Het nieuwe tarief voor stroom en gas gaat in op 1 april 2023 en geldt voor alle 1,2 miljoen huishoudens met een variabel leveringscontract. De tarieven liggen opnieuw voor drie maanden vast. Om klanten voor langere tijd zekerheid te bieden, bereidt Essent zich voor om in het voorjaar weer op grote schaal vaste contracten aan te bieden.

Maandlasten omlaag

Ruim 1,2 miljoen klanten van Essent ontvangen per 1 april een tariefverlaging op stroom (52%) en gas (47%). Daarmee staat het variabele leveringstarief per 1 april op €0,47915 per kWh stroom en €1,82444 per m3 gas (inclusief 21% btw en energiebelasting).

Resi Becker, CEO: “Na een periode van sterk wisselende marktprijzen zijn we verheugd dat we nu richting klanten een prijsverlaging kunnen aankondigen. Ondanks de aanhoudende geopolitieke onrust hopen we dat de dalende energieprijs komende maanden doorzet. We hebben de afgelopen periode ontzettend veel klanten gesproken. De gesprekken benadrukken hoezeer mensen behoefte hebben aan rust en stabiliteit. Met de tariefverlaging, en binnenkort ook vaste contracten, zetten we een stap vooruit om huishoudens daarin te voorzien.”

Inkoopstrategie

De periode waarin stroom en gas wordt ingekocht verschilt per energieleverancier. Essent past haar variabele tarieven niet eens per maand maar eens per kwartaal aan, zodat klanten niet te vaak te maken krijgen met tariefwijzigingen en toch snel meebewegen met prijsdalingen in de markt. Een tariefwijziging geldt bij Essent voor alle klanten met een variabel contract en niet voor slechts een deel daarvan. 

Energie besparen blijft belangrijk

Bij ongeveer de helft van de klanten met een variabel contract loopt het jaarverbruik op tot boven het prijsplafond. Zij zien direct het effect van de tariefdaling op de energierekening. “Besparen op energie blijft belangrijk. Ik ben onder de indruk hoeveel mensen bewuster met hun energieverbruik omgaan. Een volgende stap zetten in het verduurzamen van je woning helpt om nog meer grip te krijgen op de energierekening”, aldus Becker.

Vaste contracten

Om klanten langere tijd zekerheid te bieden, bereidt Essent zich voor om in het voorjaar weer op grote schaal vaste contracten aan te bieden. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich alvast aanmelden voor een ‘seintje’.

Laatste nieuws

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.