Essent verkoopt Essent België aan Luminus

05 februari 2021

Essent heeft overeenstemming bereikt om de Belgische tak van Essent, hierna Essent België genoemd, aan Luminus te verkopen.
De Belgische energiemarkt is zeer uitdagend en wordt gekenmerkt door complexe regelgeving en sterke concurrentie. In deze markt neemt Essent België de vijfde positie in. Met de overname van Essent België door Luminus ontstaat een sterk bedrijf dat zijn marktpositie als Nummer 2 in België kan consolideren.

Patrick Lammers, CEO van Essent, licht toe: “We zijn verheugd dat onze Belgische activiteiten onderdeel worden van Luminus, een sterk bedrijf met een duidelijke focus op België. Essent België is een succesvol onderdeel van Essent's portfolio sinds we het bedrijf startten. Onder de vleugels van Luminus wordt dit in de toekomst voortgezet. We willen onze oprechte dank uitspreken aan alle medewerkers die hebben bijgedragen aan het maken van Essent België tot het sterke bedrijf dat het nu is.”

De transactie is afhankelijk van toestemming van regelgevende instanties. Er worden geen financiële details bekendgemaakt. Tot de transactie is afgerond, blijven Essent België en Luminus afzonderlijke bedrijven.

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.