Den Bosch,
05
februari
2021
|
17:48
Europe/Amsterdam

Essent verkoopt Essent België aan Luminus

Samenvatting

Essent heeft overeenstemming bereikt om de Belgische tak van Essent, hierna Essent België genoemd, aan Luminus te verkopen.

De Belgische energiemarkt is zeer uitdagend en wordt gekenmerkt door complexe regelgeving en sterke concurrentie. In deze markt neemt Essent België de vijfde positie in. Met de overname van Essent België door Luminus ontstaat een sterk bedrijf dat zijn marktpositie als Nummer 2 in België kan consolideren.

Patrick Lammers, CEO van Essent, licht toe: “We zijn verheugd dat onze Belgische activiteiten onderdeel worden van Luminus, een sterk bedrijf met een duidelijke focus op België. Essent België is een succesvol onderdeel van Essent's portfolio sinds we het bedrijf startten. Onder de vleugels van Luminus wordt dit in de toekomst voortgezet. We willen onze oprechte dank uitspreken aan alle medewerkers die hebben bijgedragen aan het maken van Essent België tot het sterke bedrijf dat het nu is.”

De transactie is afhankelijk van toestemming van regelgevende instanties. Er worden geen financiële details bekendgemaakt. Tot de transactie is afgerond, blijven Essent België en Luminus afzonderlijke bedrijven.