Essent en Refugee Talent Hub werken aan oplossing monteurstekort

16 januari 2020

 

"We moeten in Nederland honderdduizenden woningen door isolatie energiezuiniger maken. Dat is vaak de eerste stap richting verduurzaming. Isolatiemonteurs zijn daarom ontzettend belangrijk."

Thomas Strikwerda, Nederland Isoleert

Essent en de Refugee Talent Hub slaan de handen ineen om het tekort aan energiemonteurs op te lossen. Essent zoekt samen met zijn servicepartners de komende jaren meer dan 1.000 energiemonteurs voor het leveren en installeren van energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen. Door het talent van vluchtelingen te benutten, hoopt de marktleider verschillende vacatures te vervullen. De samenwerking kent in eerste instantie een looptijd van een jaar.
energiemonteurs

Talenten vluchtelingen benutten

De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met betaald werk als doel. Zo draagt het talent van vluchtelingen bij aan het oplossen van de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bovendien helpt de samenwerking met Essent vacatures te vervullen die helpen bij de verduurzaming van Nederland. Vorig jaar luidde Essent hierover al de noodklok. Door het tekort aan energiemonteurs dreigt het tempo te vertragen waarin onze huizen en gebouwen energiezuiniger worden. En dat terwijl het verduurzamen van woningen een speerpunt van het Klimaatakkoord is.

Kans voor vluchtelingen en verduurzaming

De samenwerking start met het werven en opleiden van enkele energiemonteurs op het vlak van isolatie. “We moeten in Nederland honderdduizenden woningen door isolatie energiezuiniger maken. Dat is vaak de eerste stap richting verduurzaming. Isolatiemonteurs zijn daarom ontzettend belangrijk,” legt Thomas Strikwerda van isolatiebedrijf Nederland Isoleert uit. Hij heeft direct baat bij de samenwerking van Essent met de Refugee Talent Hub. “Nederland Isoleert groeit hard, en we zoeken daarom steeds nieuwe medewerkers. Het is fysiek werk. Goede medewerkers vinden is ontzettend moeilijk. Het zou daarom fantastisch zijn als we enkele vluchtelingen een goede start in Nederland kunnen geven en tegelijkertijd de verduurzaming een duw in de rug geven.”

Succesvol aan de slag via de Refugee Talent Hub

Wilma Roozenboom, directeur van de Refugee Talent Hub: “De Refugee Talent Hub werkt inmiddels samen met 29 werkgevers en een groot aantal maatschappelijke organisaties. Bij bedrijven als Accenture, Arcadis en TenneT hebben we al mensen geplaatst. Zo zijn inmiddels ruim 150 vluchtelingen aan een baan gekomen. Wij zijn enthousiast dat we dit nu ook met Essent en zijn servicepartners opstarten.”

Uiteraard is iedereen welkom om te solliciteren naar een functie als energiemonteur. Meer informatie en vacatures zijn te vinden op energiemonteurs.nl.

Boilerplate Essent

Essent wil voor iedereen de nummer 1 in energie zijn. We zijn onderdeel van innogy, dat in september 2019 is overgenomen door E.ON. Hiermee is E.ON één van de grootste Europese energiebedrijven en de enige met een exclusieve focus op de levering van energie en netwerkactiviteiten (dit laatste niet in Nederland). E.ON heeft circa 50 miljoen klanten en is onder andere actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nederland en België.

Essent is in Nederland marktleider met ruim 2,5 miljoen klanten. Naast stroom en gas leveren we energie-gerelateerde producten en diensten en verduurzamingsoplossingen. Via ons landelijk dekkend netwerk van servicepartners zorgen we voor concrete verduurzaming van huizen en gebouwen. Dit doen we door het isoleren van huizen en gebouwen, installatie van zonnepanelen en verwarmingsoplossingen. Ons hoofdkantoor staat in ’s-Hertogenbosch.

Volg nieuws van Essent op Twitter via @EssentNieuws.

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.