Den Haag,
01
juni
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Essent biedt driejarig vast contract onder prijsplafond

Langdurige prijszekerheid wordt steeds belangrijker

Samenvatting

In juni kunnen huishoudens bij Essent ook weer kiezen voor de zekerheid van een energiecontract voor drie jaar onder het prijsplafond. Boudewijn den Herder, CCO van Essent: “Consumenten die langdurige prijszekerheid willen, kunnen we nu gelukkig ook weer een driejarig energiecontract aanbieden. Een meerjarig contract helpt huishoudens meerdere onzekere winters door”.

Energiemarkt blijft onzeker

Naast het eenjarige energiecontract dat Essent al sinds maart aanbiedt, kunnen klanten nu ook terecht voor een contract voor drie jaar met tarieven onder het prijsplafond: voor stroom (€0,3945 / kWh) en gas (€1,4155 / m3). Ook ontvangen 1,2 miljoen klanten met een variabel contract per 1 juli opnieuw een tariefverlaging, nadat de variabele tarieven in april al werden verlaagd met 50 procent.

Essent doet er met haar inkoopstrategie en investeringen in energieopslag alles aan om sterke prijsschommelingen te voorkomen. Den Herder: “De energieprijzen dalen, maar de energiemarkt blijft onzeker. Zo zien we nu al op de gasmarkt dat de prijzen 50 procent hoger liggen voor levering in de komende winters dan voor levering in de komende maanden. Uit klantgesprekken maken we ook op dat de energierekening nog steeds zorgen geeft. Met een driejarig vast contract onder het prijsplafond bieden we meer zekerheid en helpen we huishoudens meerdere onzekere winters door.” 

“Consumenten die langdurige prijszekerheid willen, kunnen we nu gelukkig ook weer een driejarig energiecontract aanbieden. Een meerjarig contract helpt huishoudens meerdere onzekere winters door”.

Boudewijn den Herder, CCO van Essen

Besparen blijft belangrijk

Bijna alle Nederlandse huishoudens besparen energie door slimme gedragsaanpassingen, blijkt uit onderzoek van Essent**. Extra maatregelen kunnen direct een maandelijkse besparing opleveren. De helft kiest voor praktische aanpassingen, zoals het plaatsen van ledlampen en tochtstrips. Voor grote investeringen zoals zonnepanelen en isolatie is nu veel subsidie beschikbaar. Den Herder: “Onder het mom van ‘het dak repareren als de zon schijnt’ adviseren we dan ook om deze zomerperiode te gebruiken voor het verduurzamen van je woning.”

*De tarieven zijn inclusief 21% BTW en energiebelasting
** Dit onderzoek is in opdracht van Essent onder 1406 Nederlandse huishoudens uitgevoerd door GfK

Boilerplate

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa. 

Laatste nieuws