21
juni
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Energietransitie gaat volgende stap in door samenwerking Adviesbureau Energie Inspectie en Essent

Per 15 juni 2022 bundelen Essent en Energie Inspectie hun krachten om een volgende stap te zetten in de energietransitie. Uiteindelijk wordt Energie Inspectie volledig onderdeel van Essent, net zoals andere partners zoals Klimaatroute en EnergieWacht. Door de krachtenbundeling kunnen Energie Inspectie en Essent hun rol en ambities binnen het verduurzamen van Nederland nog sneller verstevigen en bestendigen. Zo krijgen klanten beter inzicht in hoe zij minder energie kunnen verbruiken en zelfs kleinschalig kunnen opwekken.

De missie die Essent en Energie Inspectie delen is eenvoudig: Samen de energietransitie in Nederland versnellen. Dat doen we stap voor stap; vele stappen maken één grote. En energieadvies is een belangrijk aspect om klanten mee te nemen in de energietransitie. ‘Daar heb je slimme, intrinsiek gemotiveerde adviseurs voor nodig die onze klanten meenemen op weg naar verduurzaming. Door deze consolidatie gaan we nu landelijk impact maken. Zo kunnen we samen met Essent alle stappen zetten die nodig zijn voor een duurzame toekomst,’ aldus Martijn van der Harst, CEO en oprichter van Energie Inspectie.

Minder energieverbruik consumenten
Mattijs Visser, Finance Director Essent E+: “We zijn erg blij dat Energie Inspectie ons gaat versterken. We helpen onze klanten in de energietransitie met als doel om minder energie te verbruiken en zelf kleinschalig op te wekken. Energie Inspectie is het tweede adviesbureau dat bij Essent E+ aansluit en zit in Leeuwarden. Dat betekent een goede geografische uitbreiding. Samen met hen en met adviesbureau Klimaatroute kunnen we nu energieadvies geven aan onze klanten in heel Nederland.”

Versnelling doorvoeren
Door de krachtenbundeling kunnen Energie Inspectie en Essent E+ hun rol en ambities binnen het verduurzamen van Nederland nog sneller verstevigen en bestendigen. ‘Nu we de kennis en expertise gaan delen, creëren we snelheid in de markt en kunnen we onze opdrachtgevers op kwaliteit en inhoud nog beter bedienen. De klant is dus de grote winnaar in deze samenwerking,’ aldus Van der Harst.

energieverbruik