's Hertogenbosch,
15
mei
2019
|
13:17
Europe/Amsterdam

Energie VanOns en Essent gaan samenwerken

De energieleveranciers Energie VanOns en Essent gaan een samenwerking aan waarbij verduurzaming centraal staat. Essent wordt voor de komende 3 jaar (2020-2022) programmaverantwoordelijke voor de coöperatieve energieleverancier Energie VanOns. Dit vormt het startpunt van de samenwerking. Energie VanOns en Essent willen hun lokale en landelijke expertise gezamenlijk inzetten om initiatieven te ontwikkelen die ervoor zorgen dat iedereen op zijn manier mee kan doen aan de energietransitie.

Altijd 100% duurzame Nederlandse energie
Essent ontzorgt Energie VanOns werk door voor de 95 aangesloten lokale energiecoöperaties het energie-aanbod en de -vraag te balanceren. Als de coöperaties met hun initiatieven meer stroom leveren dan wordt verbruikt door de klanten, dan wordt het overschot aan groene stroom door Essent verhandeld op de energiebeurzen. Omgekeerd wordt bij een eventueel tekort aan stroom door Essent gezorgd dat er Nederlandse groene stroom wordt ingekocht. De klanten van Energie VanOns zijn hiermee altijd verzekerd van 100% duurzame elektriciteit uit Nederlandse bronnen.

Alles onder één dak
Jaap Hoeksema, directeur Energie VanOns: “Wij waren op zoek naar een partij die ons als programmaverantwoordelijke werk uit handen neemt en gezamenlijk stappen wil zetten in de vraagstukken van de energietransitie. Met het duurzame innogy als moederbedrijf, zien we dat Essent haar koers in verduurzaming heeft doorgezet. We willen nu samen optrekken in de energietransitie. Dit doen we vanuit de combinatie van een groot bedrijf met veel expertise en een beweging die creatief, experimenteel en van onderop te werk gaat.”

download
Samenwerking Energie VanOns en Essent

Expertise en risico’s ondergebracht
Stephan de Klerk, hoofd Retail Energy Management Benelux bij Essent: “Voor een relatief kleine energieleverancier als Energie van Ons vraagt de invulling van de rol als programmaverant-woordelijke veel expertise, die ook kan worden uitbesteed. Essent heeft voldoende schaal en kent de risico’s van de markt goed. Dit vormt wat ons betreft het startpunt van onze samenwerking. We willen ook lokaal bijdragen. Zo verkennen we bijvoorbeeld via ons partnerbedrijf Energiewacht Groep ook hoe we regionaal samen initiatieven kunnen ontwikkelen. We willen laten zien dat de vernieuwingen die op mensen afkomt ook volop kansen biedt om mee te doen.”

Over Energie VanOns
Energie VanOns is de op een na grootste coöperatieve leverancier van Nederland, met 95 aangesloten coöperaties in Friesland, Groningen en Drenthe, Flevoland en Overijssel. Energie VanOns koopt de lokale energie en levert dit aan de leden van de coöperatie. Hierdoor ontstaat een circulaire economie waardoor het geld in de regio blijft. Als eigenaar van hun eigen energiebedrijf hebben ze zeggenschap en delen coöperaties ook mee in de winst van Energie VanOns.