10
oktober
2019
|
10:37
Europe/Amsterdam

Aftrap Pushthebutton.nu bij Essent

Bossche ondernemers bespreken duurzame initiatieven voor een groenere stad

Push the Button -  foto Raymond de Jong - klimaat 02

Onder toeziend oog van wethouder Mike van der Geld (duurzaamheid, leefomgeving en cultuur) bespraken leden van de Bossche Energie Coalitie (BEC) bij Essent hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzamer Den Bosch. Het BEC-ontbijt vond plaats op de Dag van de Duurzaamheid. Deze dag greep de gemeente Den Bosch aan voor Push the Button: een dag vol duurzame activiteiten en initiatieven door en voor Den Bosch.

Essent ontving de BEC en de Wethouder op haar kantoor aan het Willemsplein en vertelde daar over haar inspanningen om een duurzame werkgever te blijven. Essent heeft als doelstelling 25% minder CO2-uit te stoten in 2020 dan in 2015. Zij wil dat door het gebruik van haar kantoorpand in 2020 de helft minder CO2 wordt uitgestoten. Tegen die tijd moet ook de CO2-uitstoot door vervoer met 20% terug zijn gebracht.

Concrete invulling

Concreet heeft Essent onder meer de volgende stappen genomen. Zo plaatste zij zonnepanelen op haar dak, gebruikt zij alleen windenergie en groen gas en ontwikkelde zij een speciaal plan van aanpak waarmee het energieverbruik 3% per jaar afneemt.

Op het vlak van transport en vervoer nam Essent onder meer de volgende stappen. Medewerkers kunnen thuis werken en Essent biedt hen een NS Business Card. Leaseauto’s zijn alleen nog volledig elektrisch of plug in Hybride en medewerkers kunnen zakelijk en privé gebruikmaken van een Amber auto.

Natuurlijk helpt Essent haar klanten ook om te verduurzamen. Naast dat zij klanten standaard uit wind opgewekte stroom levert, biedt Essent producten als isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en adviesdiensten.

 

*Voorzitter van de BEC, Heleen Herbert, CCO van Heijmans opent de ontbijtsessie met een druk op de groene knop.