Warmtecongres 2022 | 3 oktober 2022

05 september 2022

Stephan Segbers: Met ectogridtm kunnen we energie zo efficiënt mogelijk inzetten

Op 3 oktober 2022 is het Nationaal Warmtecongres 2022 bij de Floriade. Tijdens dit congres komen belangrijke stakeholders uit de energiemarkt bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten, vastgoedontwikkelaars en energieleveranciers. Essent is er ook bij!  Stephan Segbers, COO Essent geeft er een keynote speech over de werking van ectogridtm. Hij vertelt over de voordelen en de toepassingsmogelijkheden voor de eindklant in de energietransitie.  Kom jij ook

Belangrijke bijdrage

Essent wil een belangrijke bedrage leveren aan het klimaatbeleid, ziet daarin uitdagingen en mooie kansen. Het is van belang om steden, onroerend goed en industrieën in staat te stellen de volgende stap te zetten naar veilige, betaalbare en duurzame energie.

Ectogridtm

Om de warmte- en energietransitie te versnellen introduceert Essent ectogridtm in Nederland. Dit systeem en de daarbij horende digitale laag (ectocloudtm ) zorgen ervoor dat energieverbruik, duurzame energieopwekking, opslag van warmte en koude en de benodigde energie voor elektrische mobiliteit optimaal op elkaar worden afgestemd. Essent ontsluit met het innovatieve warmtenet de mogelijkheden tot sector coupling door optimalisatie tussen elektriciteit, warmte en mobiliteit.

Lage verbruikskosten

De onderlinge uitwisseling van energie vormt de basis en daarbij kunnen lokale duurzame bronnen worden ingezet. Met ectogridtm wordt energie zo efficiënt mogelijk ingezet wat leidt tot de laagste verbruikskosten. Stephan Segbers, COO Essent, neemt u mee in de werking van ectogridtm , vertelt over de voordelen én over de toepassingsmogelijkheden voor de eindklant in de energietransitie.

Meer informatie over het programma van het Nationaal Warmtecongres 2022 vind je op de website van het warmtecongres.

Contactpersoon

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.