Resi Becker nieuwe CEO Essent

01 december 2021

Essent, de Nederlandse dochteronderneming van E.ON, verwelkomt Resi Becker als nieuwe CEO op 1 februari 2022. Becker is gedreven om de leidende positie van Essent onder energieconsumenten uit te bouwen en daarmee Nederland voort te stuwen naar een duurzame samenleving.

Resi Becker (1973) was hiervoor verantwoordelijk voor Mail Nederland (30.000 medewerkers) en lid van het Executive Committee van PostNL, de Nederlandse post- en pakketbezorger. Opgeleid als bedrijfskundig ingenieur aan de TU/e is zij een zeer ervaren leider van grote transformaties in sterk gereguleerde bedrijfsomgevingen met complexe operationele processen in snel veranderende markten.

“Het vinden van Resi als de nieuwe CEO van Essent is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons Nederlandse bedrijf,” licht Patrick Lammers, E.ON COO Customer Solutions, toe. “Het is duidelijk dat Resi competent, bekwaam en ervaren is. Maar ik ben vooral onder de indruk van haar spirit om onze leidende positie onder energieconsumenten uit te bouwen en Nederland voort te stuwen richting een duurzame samenleving, zonder iemand achter te willen laten. Daarom kijk ik er naar uit om met haar samen te werken.”

“Ik kijk er naar uit om bij Essent aan de slag te gaan!” zegt Becker. “Leiding mogen geven aan een team van duizenden gedreven collega’s met de ambitie om Nederland concreet door de energietransitie te loodsen is eervol en zeer motiverend.”

De huidige CEO van Essent, Suzan Schakenraad, verlaat het bedrijf op 1 januari 2022 na een carrière van ruim negen jaar. In deze periode was zij onder meer verantwoordelijk voor Controlling & Risk en Operations, voordat zij toetrad tot de Raad van Bestuur na haar benoeming tot eerst CCO en later CEO. Zoals Schakenraad bij haar aantreden als CEO al bekend maakte, heeft ze besloten om na deze leiderschapsperiode tijd te willen vrijmaken voor haar privéleven.

Resi Becker nieuwe CEO Essent

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.