09
augustus
2019
|
11:25
Europe/Amsterdam

Juli minder zonuren dan juni, maar weer bovengemiddelde maand

Ruim 100 zonuren minder dan juli 2018

Zonopbrengst juli

Juli had 240 zonuren. Met name in de tweede helft van de maand scheen de zon veel. Juni had nog 258 zonuren, terwijl juli 2018 er 341 had. Hoe dan ook ligt het aantal uren dat de zon de afgelopen maand scheen 12% hoger dan het langjarig gemiddelde.

Een gemiddeld zonnepaneelsysteem leverde over de maand juli zes euro meer op dan de norm. Gemeten vanaf januari liggen de meeropbrengsten van een gemiddeld systeem op zo’n € 38,- en dat is bijna 15% meer dan normaal.

Wat betekent dit?

Voor een gemiddeld zonnepaneelsysteem leverde de eerste zeven maanden van dit jaar ongeveer € 38,- meer op dan langjarig gemiddeld. In het kort: dit jaar verdienden eigenaren met een gemiddeld systeem € 357,- terug op hun investering. De norm is € 318,-.

En de voorgaande maanden van 2019?

Informatie over zonuren en -opbrengsten is hier te vinden:

Januari tot april: https://www.essent.nl/content/overessent/actueel/index.html/zonnige-start-2019-bovengemiddelde-opbrengst-voor-zonnepaneelsystemen/

Mei: https://www.essent.nl/content/overessent/actueel/index.html/zonnepaneelbezitters-blij-met-maand-mei/

Juni: https://www.essent.nl/content/overessent/actueel/index.html/juni-2019-zeer-zonnig/

Een gemiddeld zonnepaneelsysteem?

Essent is marktleider in Nederland en levert elektriciteit en gas aan zo’n 2,5 miljoen huishoudens. Essent helpt huishoudens bij de volgende stap in energie, klein of groot. We leveren diverse producten en diensten, van isolatie tot warmtepompen en smarthome oplossingen. Met onze mensen op kantoor en de ruim 1.800 monteurs en adviseurs in het land staan we dagelijks klaar voor onze klanten. Ook wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen met waterstof, modulaire lokale warmtenetten en batterijopslag. Zo werken wij dag in dag uit aan de energietransitie. Essent is onderdeel van E.ON, één van de grootste energiebedrijven in Europa.