wintertijd vrijwel geen effect op gemiddeld stroomverbruik

Essent: ‘Hoge energierekening niet nodig.’

05 oktober 2020

Tips & tricks om energie te besparen in najaar en winter

Nu dat het najaar is begonnen, neemt het energieverbruik in Nederlandse huishoudens toe. Weeronline verwacht dit weekend een maximum temperatuur van 15 graden met regen en wind. Die maken het herfstgevoel compleet. Energiebedrijf Essent ziet ieder jaar vanaf de herfst de vraag naar stroom en gas toenemen ten opzichte van het voorjaar en de zomer. Het energiebedrijf verwacht dat huishoudens door corona in de aankomende maanden iets meer energie dan normaal zullen verbruiken.

Voor mensen die ook in de herfst en winter hun energieverbruik zo laag mogelijk willen houden, heeft Essent enkele tips in huis.

Het begint bij inzicht

Wanneer mensen weten wat zij verbruiken, is het eenvoudiger om te besparen. Meterstanden van slimme meters kunnen gekoppeld worden aan apps. Mensen die nog een oude meter hebben, noteren hun meterstanden bijvoorbeeld een keer per maand. Nu is de vraag waar de energie naar toe gaat. Hoeveel lampen staan er aan en hoe hoog staat de verwarming?

Verlichting en verwarming

Zo branden er al snel veel lampen in huis. Gezellig, maar branden ze ook in ruimten die niet gebruikt worden? En zijn het allemaal energie zuinige lampen? En de verwarming. Vaak wordt die pas uitgezet wanneer mensen naar bed gaan, maar een uur voor het slapen gaan de temperatuur lager zetten, bespaart energie.

Snelle winst

Voor mensen die in een tochtig huis wonen is, zijn bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips en deurdrangers interessant. Met deze kleine aanpassingen, worden grote besparingen behaald. Op de site van milieucentraal staan meer besparingstips.

Isolatie

Isoleer de woning voor een structureel lage energierekening. Er is ook nog eens subsidie beschikbaar. Woningeigenaren komen hiervoor in aanmerking als zij minimaal twee verschillende isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Het gaat dan om spouw-, dak-, gevel-, vloer- of glasisolatie. Meer informatie over subsidie op isolatie is te vinden op de site van de RVO.

Isoleren is voor Essent de belangrijke eerste stap in het verduurzamen van huizen en gebouwen. Essent werkt samen met Isoprofs en Nederland Isoleert. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en doen de isolatiewerkzaamheden.

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.