Zo investeert je bedrijf slim in isolatie

Energie besparen door te isoleren wordt steeds aantrekkelijker. Je bespaart direct op de energiekosten. Bovendien is het isoleren van je pand een duurzame keuze met een terugverdientijd vanaf slechts vier jaar. Ontdek welke soorten isolatie bij jouw bedrijf passen.

Waarom isolatie voor je bedrijfspand?

Zonder goede isolatie is verwarming een grote kostenpost voor veel bedrijven. Je verliest dan namelijk veel warmte via bijvoorbeeld het dak, de muren en de vloer. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Je energiekosten kunnen tot wel 30% dalen. En soms is isolatie zelfs wettelijk verplicht.

De voordelen van isolatie

  • Bespaar tot 30% op je stookkosten
  • Comfortabele werkplek: warm in de winter en koel in de zomer
  • Subsidiemogelijkheden

isolatie mkb

Soorten isolatie

De drie isolatiemaatregelen met het grootste effect en daarmee rendement zijn:

Vloerisolatie

Het isoleren van de vloer van je pand zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Bij vloerisolatie wordt meestal isolatiemateriaal in de kruipruimte van het pand aangebracht. 

Spouwmuurisolatie

De spouwmuur isoleren is een relatief kleine investering en eenvoudig uit te voeren. Het binnenklimaat wordt comfortabel en je verdient de investering in ongeveer 5 jaar al terug.

Dakisolatie

Via het dak van slecht geïsoleerde mkb-panden gaat ongeveer 30 procent van de warmte verloren. Dakisolatie maakt je pand een stuk energiezuiniger. Je verdient de investering in 5 tot 10 jaar terug.

Wist je dat isolatie soms verplicht is?

De Wet milieubeheer verplicht bedrijven vanaf een hoger energieverbruik om energie te besparen. Isolatie is een van de maatregelen die sommige bedrijven moeten nemen. Geldt dat voor jou? Dat ontdek je in 1 minuut met onze EnergieWetCheck!

Doe de EnergieWetCheck

Investeren in isolatie: rendement

Het rendement van je investering in isolatie hangt af van een aantal factoren. Denk aan het type isolatie dat je kiest en je pand, maar ook aan subsidies.

Subsidie voor isolatie

De overheid stimuleert isolatie voor mkb'ers met subsidies, meestal in de vorm van een investeringsaftrek. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Laat je goed adviseren over de subsidies, zodat je zeker weet dat je zo voordelig mogelijk investeert in isolatie.

Rendement van isolatie

Het laten isoleren van de vloer, het dak en de spouw levert een zeer aantrekkelijk rendement van 7 tot 12 procent op je investering. Bovendien verbetert het comfort in je bedrijfspand.

Terugverdientijd van isolatie

De terugverdientijd van isolatie hangt af van het type isolatie, de materialen en subsidies. Gemiddeld verdient spouwmuurisolatie zich in 5 jaar terug. De terugverdientijd van dakisolatie is 5 tot 10 jaar en vloerisolatie verdient zich gemiddeld in 9 jaar terug.

Aan de slag met isolatie

Essent ondersteunt je bij het onderzoeken van alle mogelijkheden en helpt met inzicht in alle interessante subsidies. Benieuwd wat het isoleren van jouw pand kan opleveren? Onze adviseurs helpen je graag persoonlijk met een berekening van de kosten en opbrengsten, een overzicht van je mogelijkheden én met de uitvoering van isolatiewerk.

Ontdek jouw voordeel met isolatie

 

Meer over isolatie