EEN HYBRIDE WARMTEPOMP KOPEN

Direct besparen op je gasverbruik

  • Van advies tot installatie en onderhoud
  • Persoonlijk advies en transparante offerte
  • Specialisten in warmtepompen

Een hybride warmtepomp bij je thuis

Je huis duurzamer verwarmen en direct besparen op je energierekening? Dat kan met een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht om je huis te verwarmen en werkt samen met je cv-ketel. De cv-ketel verwarmt je water en springt bij als het nodig is. Zo bespaar je flink op je gasverbruik. En goed nieuws: een hybride warmtepomp kan bijna altijd!

Besparen op gasverbruik

Met een hybride warmtepomp verbruik je gemiddeld 60% minder gas bij verwarming. (Bron: Milieu Centraal). Goed voor het milieu, én je portemonnee.

Duurzaam verwarmen

Je CO2-uitstoot door verwarming en warm water gaat met zo’n 30% omlaag door het gebruik van een hybride warmtepomp (Bron: Milieu Centraal).

Hogere waarde woning

Hoe duurzamer je woning, hoe hoger de woningwaarde (bron: NVM). Een investering dus in de waarde van je woning.

Nu met subsidie

Kies je voor een warmtepomp, dan kun je gebruik maken van de subsidieregeling. Dat scheelt in de aanschaf!

Daarom kies je een hybride warmtepomp via Essent

We maken het aanschaffen van een hybride warmtepomp makkelijk voor jou. Samen met onze gespecialiseerde servicepartners. Dé experts met jarenlange ervaring in warmtepompen. Het beantwoorden van jouw vragen, een persoonlijk advies én installatie? We staan voor je klaar.

  • Een adviesgesprek, telefonisch of bij je thuis
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Betrouwbare merken en professionele installatie
  • 1.Vraag een adviesgesprek aan

  • 2. In het adviesgesprek kijken we naar jouw situatie

  • 3. Je ontvangt een offerte op maat

  • 4. Bij akkoord maken we een afspraak voor installatie

Zo werkt een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en haalt warmte uit de buitenlucht. Dit type warmtepomp heeft vaak een binnen- en een buitenunit. Deze worden verbonden door leidingen, gevuld met een vloeistof. De buitenunit haalt de warmte uit de lucht en de binnenunit zorgt voor warmteafgifte. Dat doet deze op basis van stroom. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor de verwarming van je huis. De cv-ketel verwarmt je (tap)water en schakelt bij als het nodig is, bijvoorbeeld op hele koude dagen. Je bespaart hiermee al zo’n 60% op je gasverbruik!

Is je huis geschikt?

Het is in veel gevallen mogelijk om een hybride warmtepomp te plaatsen. Wel raden we je aan om eerst isolatiemaatregelen te nemen. Als je huis niet voldoende is geïsoleerd, moet de cv-ketel vaker bijspringen en bespaar je minder op je energieverbruik.

Heb je nog gewone radiatoren? Dat kan vaak samen met een hybride warmtepomp. Maar omdat de pomp tot lagere temperatuur verwarmt dan een cv-ketel, kan het zijn dat deze vaker aanspringt. Een vorm van lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming, is ideaal.

Als laatste is het belangrijk dat je ruimte hebt voor de plaatsing. De binnenunit is een klein kastje met warmtewisselaar en komt naast je cv-ketel, de buitenunit plaats je buiten aan de muur, op een dak of op de grond. Er zijn ook hybride warmtepompen zonder buitenunit: de monoblock warmtepomp. Deze bestaat uit 1 unit voor naast de cv-ketel en is daardoor groter.

Is je cv-ketel bijna aan vervanging toe? Vanaf 2026 is het in veel gevallen verplicht om een (hybride) warmtepomp te installeren op het moment dat je je cv-ketel vervangt. Slim dus om alvast je isolatie te (laten) checken en een advies aan te vragen voor een hybride warmtepomp.

Besparen met een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit buiten- of ventilatielucht om te zetten. Daardoor neemt je stroomverbruik toe, maar de warmtepomp levert meer warmte dan hij stroom verbruikt. Daarnaast neemt je gasverbruik flink af. Gemiddeld tot wel 60%. Hoeveel je precies bespaart hangt af van je verbruik.

Als voorbeeld nemen we een hoekwoning met twee bewoners, voorzien van matige isolatie. Dit wil zeggen dat overal wel iets van isolatie zit en de woning is voorzien van dubbel glas. Op jaarbasis verbruikt dit huishouden 2.000 kWh meer stroom en bespaart 750 m3 gas. Dit komt neer op een jaarlijkse besparing tussen 450 en 650 euro (bron: Milieu Centraal).

Doordat je minder gas verbruikt, bespaar je niet alleen op je energierekening. Ook bespaar je tot wel 30% op je CO2-uitstoot. Goed voor je portemonnee én het milieu dus.

Kosten en subsidie

Hoeveel een warmtepomp precies kost hangt af van je thuissituatie en het vermogen van de pomp. Een hybride warmtepomp met buitenunit kost ongeveer tussen de 6.000 en 8.000 euro, inclusief professionele installatie.

 

Goed nieuws, want voor het aanschaffen van een hybride warmtepomp kun je subsidie aanvragen. De subsidie voor een hybride warmtepomp met een vermogen van 4 kW is 2.550 euro. Wist je dat er verschillende manieren zijn om een warmtepomp te financieren? Zo is er de Energiebespaarlening en kun je informeren of er ruimte is in je hypotheek.

Natuurlijk, een warmtepomp via Essent

Samen met gespecialiseerde servicepartners

Een warmtepomp via Essent? Een slimme keuze. Samen met onze servicepartners begeleiden je bij alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidieaanvraag. Eenmaal geïnstalleerd? Ook voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.

  • Van passend advies, naar installatie én hulp met subsidieaanvraag
  • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze servicepartner bij jou in de buurt
Veelgestelde vragen

Om te bepalen welke warmtepomp het beste bij je past, hebben we eerst wat informatie van je nodig. Bijvoorbeeld je gasverbruik en de grootte van je huishouden om het vermogen te bepalen. Ook kijken we naar je woning, de mate van isolatie en de ruimte die je hebt voor de plaatsing. Benieuwd welke warmtepomp je nodig hebt? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Simpel gezegd wordt het verbruik van de warmtepomp bepaald door de benodigde energie en het rendement van de warmtepomp. Onder andere de grootte van je huis, het aantal bewoners en mate van isolatie hebben invloed op de energiebehoefte. Onze warmtepomp experts kunnen je hier meer over vertellen. Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst? Door zonnepanelen te installeren wek je je eigen stroom op.

De buitenunit van de warmtepomp maakt minimaal geluid. ’s Nachts staat de verwarming vaak op een lagere temperatuur ingesteld. De buitenunit maakt dan minder geluid. Onze installateurs houden rekening met mogelijk geluidsoverlast. Zij plaatsen de buitenunit bijvoorbeeld niet onder of naast een slaapkamerraam. Het is mogelijk een geluidswerende kast over de buitenunit te laten plaatsen. Deze kast zorgt voor een afname in geluid. De afname is ongeveer 10 tot 15 decibel. Sommige hybride warmtepompen hebben geen buitenunit nodig. 

Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met een cv-ketel. De meeste cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een warmtepomp. Vaak is het mogelijk de warmtepomp te koppelen aan je bestaande cv-ketel. Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om na te gaan of je huidige cv-ketel geschikt is. Onze experts helpen je hierbij.

De professionele installateurs van onze servicepartners installeren de warmtepomp. In de meeste gevallen duurt de installatie maar één dag!

Ja, een (hybride) warmtepomp heeft onderhoud nodig. Bij een hybride warmtepomp komt dat vooral door de samenwerking met de cv-ketel. Om te zorgen voor een veilige installatie, is het verstandig om het systeem periodiek te laten onderhouden. De monteur controleert dan ook of de warmtepomp en cv-ketel zo efficiënt mogelijk werken. Neem contact op met een van de servicepartners voor een onderhoudscontract. Of bel de klantenservice.