Inspirerende evenementen voor ondernemers

Essent helpt u met energie besparen! Met persoonlijk advies, bespaartips en kennisevenementen. U bent van harte welkom! Laat u informeren en inspireren, stel uw vragen aan onze experts en wissel ideeën uit met andere ondernemers.

Agenda 2020

Online seminar RTL Z & Essent – 14 oktober 20:30 uur

Wat kunt u vandaag doen om morgen het verschil te maken? RTL Z organiseert op donderdag 14 oktober om 20:30 uur een online seminar speciaal voor het mkb over de verduurzaming van uw bedrijf. Tijdens een online webinar praten we u helemaal bij.

Met onze speciale gast Ed Nijpels gaan we alle doelstellingen van het Klimaatakkoord na. Nijpels is de voortrekker van het Klimaatakkoord in Nederland. Hij weet alle ins en outs. Met Nijpels gaan we in op alle actuele onderwerpen, hij zal ook uw vragen beantwoorden.

Meld u aan

Week van de Energie op RTL Z – 5 t/m 11 oktober

Het online seminar is het slotstuk van de week van de Energie op RTL Z. Presentatrice Frederique Dormaar is het land doorgereisd en heeft diverse portretten gemaakt van bedrijven, die momenteel al echt werk maken van duurzaamheid. Wat kunnen we van deze bedrijven leren?

Zo ging ze langs bij HC’03, de jeugdclub van Klaas-Jan Huntelaar. HC’03 heeft geïnvesteerd in ledverlichting en zonnepanelen. Behalve een beter zicht door de ledverlichting besparen ze nu ook geld dat weer naar jeugdopleiding gaat. Frederique bezocht ook Young Living, de meubelzaak van Jeroen Pans. Een groot pand met een gigantisch dak vol zonnepanelen. Pans verkoopt nu niet alleen meubels, maar ook zonne-energie.

Week van de Ondernemer – 15 t/m 21 november

De 'Week van de Ondernemer' wordt al ruim 20 jaar georganiseerd om ondernemerschap te stimuleren en te waarderen en is in die periode uitgegroeid tot het grootste ondernemersevent van het land. Als hoogtepunt van de week vindt dit jaar op 19 november een masterclass plaats in het Rijksmuseum. Humberto Tan is samen met Antoin Peeters de gastheer van de avond.

Heeft uw bedrijfspand al energielabel C?

Nieuwe en bestaande kantoren moeten per 2023 verplicht energielabel C hebben. Minister Kajsa Ollengren (BZK) heeft dit in het Bouwbesluit laten opnemen. Het is een van de eisen die de Wet milieubeheer stelt. Duizenden bedrijven dreigen uit hun kantoor te worden gezet, omdat hun pand niet energiezuinig genoeg is. Weet u of uw bedrijf al voldoet aan de Wet milieubeheer? Check het binnen 1 minuut op EP-Online.

Bronnen: ADRijksoverheid

Energielabel aanvragen

Onze partner

 RTL-Z