ANP,
16
februari
2021
|
14:53
Europe/Amsterdam

Veel eigenaren van monumenten willen verduurzamen

Een grote meerderheid van monumenteigenaren zou graag willen investeren in de verduurzaming van hun monument. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Restauratiefonds.

Van de ruim duizend respondenten geeft 83 procent aan "erg geïnteresseerd" te zijn in het verduurzamen van hun monument en hierin te willen investeren. Opvallend is dat een meerderheid (63 procent) van de ondervraagden niet op de hoogte is van de mogelijkheden als het gaat over het verduurzamen van een monument.

Volgens Sjoerd Slagter van het Nationaal Restauratiefonds is de behoefte aan verduurzaming in combinatie met een gebrek aan nuttige informatie hetgeen dat opvalt in het onderzoek. "Met informatie en duurzaamheidsadvies op maat voor monumenteigenaren kunnen wij hen een stap verder helpen in het verantwoord en kwalitatief verduurzamen van monumenten."

Naast duurzame investeringen zeggen bijna alle respondenten (97 procent) te investeren in de instandhouding van hun monument. Iets minder dan de helft (43 procent) zegt hierbij financiële ondersteuning nodig te hebben.

Boilerplate

© ANP