ANP,
27
november
2020
|
17:50
Europe/Amsterdam

Studenten bouwen tiny house dat werkt op waterstof

Mbo-studenten uit Hoogeveen hebben het voor elkaar gekregen een tiny house te verwarmen met waterstof. Dat schrijft Trouw. In het huisje kunnen de bewoners ook koken en douchen.

De leerlingen van het Alfa-college timmerden een tiny house van 12 bij 3,5 meter. Het bouwwerk krijgt tanks waarin de waterstof kan worden opgeslagen. Op het dak liggen zonnepanelen, waarmee stroom kan worden opgewekt die wordt omgezet in waterstofgas.

Alco Otten, docent bouwkunde aan het Alfa-college, heeft inmiddels een rondgang van het tiny house door Hoogeveen aangekondigd. Zo kunnen mensen op verschillende plekken zien hoe de techniek werkt. "We doen het gelijk helemaal goed", zegt Otten. "Materialen voor de constructie halen we, volledig circulair, uit een gebouw van veertig jaar oud. Nieuwe materialen maken we volledig demontabel, tot de laatste schroef aan toe."

Uiteindelijk moet het huisje een definitieve standplaats krijgen. Dan gaat het ook in de verkoop, en kan de koper 'wonen op waterstof'. Een "uniek" iets, aldus Otten.

Boilerplate

© ANP