ANP,
03
december
2020
|
14:50
Europe/Amsterdam

Recordbedrag aan subsidiegeld aangevraagd voor zonneboilers

In Nederland is dit jaar een recordbedrag aan subsidies aangevraagd voor de installatie van zonneboilers. Het gaat tot en met november om een bedrag van 5,2 miljoen euro, meldt Solar Magazine. Nog nooit eerder ging het om zoveel geld, en dan is de maand december nog niet eens meegerekend. In heel 2019 werd er voor 5 miljoen euro aan subsidiegeld aangevraagd.

Het geld wordt aangevraagd binnen de ISDE-regeling, die een tegemoetkoming biedt bij de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. De ISDE-subsidie moet mensen stimuleren minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Ook bedrijven kunnen een beroep doen op de regeling.

Voor de installaties van warmtepompen en zonneboilers samen werd vorige maand voor 5,4 miljoen euro aan subsidiegelden aangevraagd, waarvan het grootste deel bestemd was voor de pompen. Met het bedrag is de teller voor het gehele kalenderjaar opgelopen tot 60,8 miljoen euro. Het totale subsidiebudget voor dit jaar is 100 miljoen euro.

De ISDE-regeling wordt in 2021 verbreed. Minister Wiebes wil namelijk ook subsidiegeld vrijmaken voor isolatiemaatregelen en kleine zonnepaneelinstallaties.

Boilerplate

© ANP