ANP,
13
januari
2021
|
14:44
Europe/Amsterdam

Recordaantal aanvragen voor subsidie warmtepomp

In 2020 hebben consumenten voor een recordhoeveelheid aan subsidie ingetekend voor de aanschaf van warmtepompen en zonneboilers. Dat schrijft Solar Magazine.

De subsidie werd aangevraagd via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) die sinds 1 januari 2021 is veranderd van naam en nu de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing heet.

Subsidieaanvragen door consumenten voor warmtepompen en zonneboilers stegen in 2020 respectievelijk met 35 en 24 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de vernieuwde en uitgebreide regeling kunnen consumenten ook subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen en een collectieve aansluiting op een warmtenet.

Ondanks de grote hoeveelheid aanvragen van consumenten slonk het totale aantal aanvragen in 2020 met 40 procent. Dat komt doordat er veel minder aanvragen kwamen voor warmtepompen uit de zakelijke markt.

Tevens daalde het aantal aanvragen doordat pelletkachels en biomassaketels sinds januari 2020 niet meer kunnen worden gebruikt om subsidie mee aan te vragen en worden warmtepompen en zonneboilers bij nieuwbouwprojecten niet meer gesubsidieerd.

Boilerplate

© ANP