ANP,
29
januari
2021
|
15:16
Europe/Amsterdam

Ook met gordijnen kun je duurzame stappen zetten

Het zijn niet alleen grote investeringen als zonnepanelen of een warmtepomp die zorgen voor vergroening van je huis, ook gordijnen kunnen bijdragen aan duurzaam wonen. Duurzaam Actueel schrijft over de mogelijkheden die er zijn als het gaat om milieubewuste gordijnen.

Volgens het nieuwsplatform is het allereerst belangrijk om te kiezen voor maatwerk en kwaliteit als je op zoek gaat naar nieuwe en duurzame gordijnen. Gordijnen die gemaakt zijn van kwalitatief materiaal gaan veel langer mee en in veel gevallen houden ze tocht ook beter buiten de deur.

Een andere leuke optie is om te kiezen voor gordijnen die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Zo zijn er webshops die gordijnen gemaakt van petflessen aanbieden. Deze stof slijt niet gemakkelijk en eigenlijk zie je niet eens dat de gordijnen zijn vervaardigd van gerecycled materiaal. Ook worden er vitrages gemaakt van dezelfde petflessen. Voor iedere vierkante meter aan vitrage worden 23 flessen gerecycled.

Een laatste tip is om de gordijnen niet voor de verwarming te plaatsen, omdat zo de gestookte warmte via het raam meteen weer verdwijnt. Zorg er tevens voor dat de gordijnen in de avonden en nachten dichtblijven, zodat de warmte langer in huis aanwezig blijft. Als je mooie gordijnen hebt, ziet dat er vaak ook nog eens erg leuk uit.

Boilerplate

© ANP