ANP,
01
september
2020
|
10:44
Europe/Amsterdam

Gemeente Nijmegen stimuleert verduurzaming koophuizen

De gemeente Nijmegen stimuleert huizenbezitters om te vergroenen met een gezamenlijk inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen. Dat meldt Solar Magazine.

Naast het inkopen van isolatie en zonnepanelen, zet de gemeente ook in op het zuiniger afstellen van cv-ketels. Door grootschalig in te kopen weten inwoners van de Gelderse gemeente dat ze tegen een scherpe prijs hun huis kunnen verduurzamen. Tevens gaat de gemeente alleen in zee met betrouwbare installatiebedrijven. Dit zorgt ervoor dat deelnemers van de inkoopactie zelf niet op zoek hoeven naar de goede partij voor de installatie.

Nijmegen organiseert de actie samen met het Regionaal Energieloket. Specialisten van het loket hebben het aanbod van installateurs in de regio onderzocht en een selectie gemaakt op basis van prijs, kwaliteit en ervaring. Wethouder Harriet Tiemens ziet graag dat veel huiseigenaren meedoen aan de actie: "Als we in Nijmegen samen minder energie gebruiken, zijn we voorbereid op de toekomst in een aardgasvrije, energieneutrale stad."

Nijmegenaren kunnen zich tot halverwege november inschrijven. Als ze meedoen krijgen ze allereerst een persoonlijk adviesgesprek met een installateur.

Aanmelden voor nieuwsbrief

This is not a valid email address.