ANP,
08
februari
2021
|
16:15
Europe/Amsterdam

Drukte bij verwarmingsbedrijven om problemen door kou en sneeuw

Vanwege het koude winterweer begeven veel oudere cv-ketels en toestellen met uitgesteld onderhoud het deze week. CV-onderhoudsbedrijven draaien daarom overuren om klanten te helpen die in de kou zitten.

"Vanaf zondagochtend gaat de storingstelefoon non-stop. Normaal gesproken werkt onze storingsdienst tot tien uur ’s avonds, maar nu gaan we langer door. Niemand wil met deze temperatuur een nacht in de kou zitten", zegt Phoebe in 't Veld van Sima Service en Onderhoud uit Voorburg.

Om dit probleem te voorkomen, is het handig om je cv-ketel regelmatig te laten controleren. "Een ketel die regelmatig wordt onderhouden door een erkend installateur, is minder gevoelig voor storingen en is veiliger", zegt Fred Vos van Techniek Nederland. "Bovendien verbruikt een goed afgestelde ketel aanzienlijk minder gas."

Niet alleen cv-ketels, maar ook warmtepompen kunnen door de grote hoeveelheid sneeuw in de problemen komen. Om te voorkomen dat het toestel uitvalt, moeten eigenaren zorgen dat de buiten-unit van de warmtepomp sneeuwvrij blijft. Binnenshuis kunnen de radiatoren een beetje opengezet worden, zodat de leidingen niet bevriezen.

Boilerplate

© ANP