ANP,
20
oktober
2020
|
15:09
Europe/Amsterdam

Den Haag steekt extra geld in warmtenetten en verduurzaming

De gemeente Den Haag wil een flink deel van het geld dat ze hebben verdiend met de verkoop van energiebedrijf Eneco investeren in warmtenetten en het verduurzamen van woningen. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.

Eneco was tot begin dit jaar in handen van Nederlandse gemeenten. Met de verkoop van het bedrijf verdiende de gemeente Den Haag 625 miljoen euro. De stad wil 184 miljoen van deze verdiensten gebruiken voor verduurzaming. Een groot deel (60 miljoen) gaat naar het vergroenen van woningen; met name naar betere isolatie en het overstappen naar schone energie. Ook wordt er 30 miljoen gereserveerd voor geothermie en warmtenetten.

Het geld wordt toegevoegd aan een duurzaam reservepotje. Dit budget is bedoeld om te zorgen dat de gemeente uiterlijk in 2050 energieneutraal is. Het stadsbestuur wil het extra geld gebruiken voor projecten die niet worden opgepikt in de markt en om flexibel te kunnen zijn als er nieuwe innovaties in de picture komen. Zo wil Den Haag wereldwijd leidend worden als het gaat om geothermie.

Aanmelden voor nieuwsbrief

This is not a valid email address.
Boilerplate

© ANP