Gemiddeld huishouden betaalt bij Essent volgend jaar 17,50 euro per maand meer

18 november 2021

Huishoudens met een gemiddeld energieverbruik en een contract met variabele tarieven* betalen vanaf volgend jaar 17,50 euro per maand meer voor energie bij Essent. In december krijgen klanten informatie over het persoonlijke effect op hun maandbedrag.

Op 1 januari past Essent het variabele tarief voor stroom en gas aan. Klanten met een contract met variabele tarieven betalen dan voor gas 1,11 euro per kuub en voor stroom 0,2525 euro per kWh. Bij een gemiddeld verbruik van 1400 kuub gas per en 3000 kilowattuur per jaar betekent dit 656 euro extra per jaar.

De overheid gaat de stijging van de energietarieven voor een belangrijk deel compenseren. Daardoor betaalt een huishouden met een gemiddeld verbruik volgend jaar 446 euro minder energiebelasting. De jaarlijkse energierekening gaat hierdoor bij Essent gemiddeld netto 210 euro omhoog.

Boudewijn den Herder, Commercieel Directeur bij Essent: “Essent doet er alles aan om de energierekening van klanten betaalbaar te houden. Door slim in te kopen, weten we de stijging van de energiekosten zoveel mogelijk te beperken voor onze klanten met een variabel tarief.”

Essent adviseert klanten met een contract met variabele tarieven om nu niets te doen. Op dit moment zijn onze variabele tarieven voordeliger dan nieuwe contracten met vaste tarieven. Indien klanten dit willen, ontvangen klanten een bericht zodra de energieprijzen dalen. Zij kunnen hun contract dan maandelijks omzetten naar een vast contract.

Hoeveel huishoudens meer gaan betalen, hangt af het energieverbruik. Huishoudens kunnen zelf passende maatregelen nemen als dat nodig is. Essent helpt waar mogelijk. Met inzicht in verbruik, passend advies over het termijnbedrag en energiebesparende tips en oplossingen.

*het betreft alle klanten die voor 1 juli 2021 al een contract met variabele tarieven hadden bij Essent.

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.