Essent koopt zonnepaneelinstallateurs EnergieWonen Groep en ZON7

08 januari 2019

En vergroot positie in markt

Energiebedrijf Essent heeft de twee snelgroeiende bedrijven EnergieWonen Groep en ZON7 overgenomen. De bedrijven leveren en installeren zonnepaneelsystemen door heel Nederland. Door de overname zet Essent opnieuw een belangrijke strategische stap om te groeien in aanvullende energiediensten zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en CV-installaties. Met deze diensten wil Essent consumenten en ondernemers helpen energie te besparen en hun huizen en gebouwen te verduurzamen. Essent streeft ernaar om al haar klanten per 2025 20% minder CO2 uit te laten stoten.

Door EnergieWonen Groep en ZON7 toe te voegen aan haar landelijk netwerk van servicebedrijven versterkt Essent haar positie als marktleider in zonnepanelen voor de consumentenmarkt. Die markt groeit explosief. Steeds meer huizenbezitter kiezen ervoor om met zonnepanelen hun eigen stroom duurzaam op te wekken. Om aan de vraag naar zonnepaneelsystemen te kunnen blijven voldoen, voegde Essent de bedrijven toe aan haar netwerk van servicebedrijven. Zo kan zij blijven bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Sander Leenders, algemeen directeur servicepartnerbedrijven bij Essent

"Essent wil samen met al haar servicebedrijven Nederland helpen te verduurzamen. Daarvoor moeten we onze groei versnellen, want steeds meer klanten vragen om verduurzamingsmaatregelen voor hun huis. Onze nieuwe servicebedrijven spelen bij het invullen van die vraag een belangrijke rol. We zijn dan ook ontzettend trots dat EnergieWonen Groep en  ZON7 ervoor kiezen zich bij ons te voegen. De bedrijven hebben hun zaken goed op orde en dat blijkt uit de uitstekende beoordelingen van klanten en hun prachtige reputatie."

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

De bedrijven zetten hun werkzaamheden zelfstandig opererend in het landelijk netwerk van Essent servicebedrijven voort. Zo wordt hun sterke positie aangevuld met de al bestaande slagkracht en expertise van Essent.

De ondertekenaars van Essent, Energiewonen Groep en Zon7 proosten op de samenwerking.

De ondertekenaars van Essent, Energiewonen Groep en Zon7 proosten op de samenwerking.

Netwerk van servicebedrijven

Essent voegt EnergieWonen Groep en ZON7 toe aan haar landelijk dekkend netwerk van verkoop- en servicebedrijven van energie-gerelateerde producten en diensten. Dit netwerk bestaat al uit de bedrijven Klimaatroute, CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. Samen hebben zij meer dan 2.000 medewerkers in dienst. De servicebedrijven maken samen met Essent huizen, gebouwen en bedrijven in Nederland energiezuiniger, slimmer en duurzamer met isolatie, CV-installaties, zonnepanelen, warmtepompen, apps en advies.

Boilerplate

Over EnergieWonen Groep en ZON7

EnergieWonen Groep bestaat uit EnergieWonen uit Almere, EnergieWonen InstallatieService (EWIS) uit Ede en Zon7 uit Lelystad. EnergieWonen en ZON7 leveren zonnepaneelsystemen, EWIS installeert deze. In vier jaar verviervoudigde EnergieWonen en ZON7 hun maandelijkse verkoop van zonnepanelen.

Over Essent

Essent wil voor iedereen de nummer 1 in nieuwe energie zijn. Daarvoor richten we ons op het leveren van elektriciteit, gas en energiegerelateerde producten en diensten zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Ook werken we aan slimme en duurzame oplossingen zoals de Essent Thuis App, waarmee klanten inzicht en controle krijgen over hun energiehuishouden. Zo willen we iedereen in staat stellen om hun leven makkelijker en leuker te maken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen en de aarde leefbaar te houden.

Essent levert aan ca. 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België. Zij is onderdeel van innogy SE, het grootste energiebedrijf van Duitsland, met een omzet van ruim € 41 miljard (2017), meer dan 40.000 werknemers en activiteiten in 16 landen in heel Europa. innogy biedt haar 23 miljoen klanten innovatieve en duurzame producten en diensten die hen in staat stellen efficiënter met energie om te gaan en hun levenskwaliteit te verbeteren.

Contactpersoon

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.