Essent benoemt Suzan Schakenraad tot Chief Operating Officer (COO)

25 november 2019
  • Suzan Schakenraad treedt toe tot de Management Board van Essent
  • Zij wordt verantwoordelijk voor álle commerciële en operationele activiteiten van het bedrijf
  • Rapporteert in nieuwe functie aan Patrick Lammers in zijn rol van Senior Vice President Western Europe van E.ON

Suzan Schakenraad is benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van Essent. Daarnaast treedt zij per 1 december 2019 toe tot de Management Board van het bedrijf. Na deze benoeming bestaat de Board van Essent uit CEO Patrick Lammers, CFO Martin Muhr en COO Suzan Schakenraad.

In haar nieuwe rol wordt Suzan Schakenraad verantwoordelijk voor alle commerciële en operationele activiteiten van Essent. Dit betreft zowel de verkoop en service van elektriciteit en gas, als van energiegerelateerde producten en verduurzamingsoplossingen die Essent met haar servicepartners aanbiedt. Daarnaast gaan onder meer de functies energie-inkoop en het in-house digital agency van Essent onder haar vallen.

Suzan Schakenraad trad in september 2012 in dienst bij Essent. In 2014 werd ze benoemd tot Directeur Controlling & Risk. In 2017 werd ze verantwoordelijk voor Consumer Operations, dit jaar omgevormd onder de naam C+ Operations. De werving van een opvolger voor Suzan in deze rol is inmiddels gestart. In de tussentijd wordt zo snel mogelijk een interim-directeur benoemd.

essent benoemt suzan schakenraad tot chief operating officer

Naast haar rol binnen Essent vertegenwoordigt Suzan Schakenraad het bedrijf en andere grote energieleveranciers als bestuurder van de Vereniging Nederlandse Energie-Data Uitwisseling (NEDU). Daarnaast is zij commissaris bij sectororganisatie Energie Data Services Nederland BV (EDSN). Ze heeft een sterke achtergrond in M&A, Financieel management en Operations. Ze is afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

Patrick Lammers, Senior Vice President Western Europe van E.ON en CEO van Essent, licht toe: “We zijn erg enthousiast dat Suzan toetreedt tot onze Management Board. Als ervaren directeur met een oprechte passie voor de energietransitie en een sterke commerciële drive waarin voor haar de klant centraal staat, zien wij in Suzan de juiste persoon op de juiste plek. Wij kijken uit naar onze samenwerking en de succesvolle realisatie van onze gezamenlijke ambitie om als Essent de nummer 1 in energie voor iedereen te zijn en blijven.”

“Sinds ik bij Essent ben gestart, heb ik fantastische kansen gekregen om me te ontwikkelen in diverse rollen,” geeft Suzan Schakenraad aan. “Ik vind het geweldig dat ik nu deze kans krijg om toe te treden tot onze Raad van Bestuur. Daarom bedank ik hier graag het bestuur van Essent en innogy/E.ON en alle collega’s met wie ik de afgelopen zeven jaar met veel plezier heb samengewerkt. Essent heeft al heel concrete stappen gezet in de energietransitie. We hebben volop plannen om hier versterkt mee verder te gaan, en ik kijk er enorm naar uit om in mijn nieuwe rol als COO daar mijn volle bijdrage aan te leveren. Essent is een prachtig en inspirerend bedrijf dat alles in zich heeft voor een succesvolle toekomst.”

essent benoemt suzan schakenraad tot chief operating officer

"Essent heeft al heel concrete stappen gezet in de energietransitie. We hebben volop plannen om hier versterkt mee verder te gaan. Ik kijk er enorm naar uit om in mijn rol als COO daar mijn bijdrage aan te leveren. Essent is een prachtig en inspirerend bedrijf dat alles in zich heeft voor een succesvolle toekomst."

- Suzan Schakenraad, COO Essent

Contactpersonen

Maureen Veerman

Maureen Veurman
Senior Woordvoerder
maureen.veurman@essent.nl
+31(0)736861299


 

Hannah van der Weg, Senior Woordvoerder

Hannah van der Weg
Senior Woordvoerder
hannah.van.der.weg@essent.nl
+31(0)736861299


Bent u op zoek naar de klantenservice, klik hier.