Deskundig en dichtbij in onze uitvoering

Samen met onze servicepartners alles in huis

Stroom en gas leveren is waar we om bekend staan. Maar we doen méér. Want huizen en gebouwen stap voor stap duurzamer maken, daar hebben we specialisten voor nodig. En dat zijn onze servicepartners. Zij zitten verspreid door heel Nederland. Onze deskundige energiemonteurs isoleren woningen, installeren en onderhouden cv-ketels, monteren zonnepanelen en plaatsen warmtepompen.
Vrouwen in de Techniek

Onderhoudsmonteur Nancy komt voor ketel én klant

Sinds een jaar of 3 werkt Nancy Oude Lansink als onderhoudsmonteur bij Geas Energiewacht. Bij deze servicepartner van Essent vinden ze dat doodnormaal, een vrouw met een technisch beroep. De klanten? Die kijken nog weleens verrast op als ze de goedlachse Twentse in hun deuropening aantreffen. Vooroordelen over vrouwen die niet technisch zouden zijn, pareert Nancy met gemak: “Wij vrouwen, wij kunnen alles!”.
Advies aan de keukentafel op afstand

Advies aan de keukentafel op afstand

Klanten bezoeken? Dat is éven aanpassen in coronatijd. Veilig werken is tenslotte het allerbelangrijkst. Alex Principaal is verkoopadviseur bij Energiewacht West, servicepartner van Essent. Hij adviseert mensen over cv-ketels en de mogelijkheden om hun woning duurzamer te maken. De afgelopen tijd was dat wel anders. Wekenlang waren hij en zijn gezin ziek thuis. Alex vertelt over de invloed die corona heeft gehad. Op persoonlijk vlak en op zijn werk, dat hij weer veilig kan doen nu hij gelukkig weer beter is.
Efficienter gebruik van gas door Essent

De hybride warmtepomp?

Er zijn allerlei stappen die je kunt zetten om je woning duurzamer te maken. Een hybride warmtepomp is een manier. Maar hoe werkt zo’n pomp eigenlijk? Maakt die niet ontzettend veel lawaai? En wat kost dat? Robin zoekt het uit in de nieuwe aflevering van Zo Zit Dat! Hij spreekt collega Frank van Geas Energiewacht, die hem antwoord geeft op al zijn vragen.