Zonnepanelen huren of kopen

Op steeds meer daken zie je zonnepanelen liggen. Dat is niet voor niks, want zonnepanelen besparen je veel geld en dragen bij aan een beter milieu. Wil je zonnepanelen op je dak? Dan kun je ze kopen of huren. Heb je geld over om zonnepanelen te kopen, of laat je het spaargeld liever op de bank staan? Bekijk alle voor- en nadelen van zonnepanelen huren of kopen. 

De voordelen en nadelen van zonnepanelen huren

Voordelen zonnepanelen huren

Steeds meer mensen huren zonnepanelen. Logisch want huren heeft veel voordelen:

Nadelen zonnepanelen huren

De huur van zonnepanelen heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen om over na te denken:

De voordelen en nadelen van zonnepanelen kopen

Voordelen zonnepanelen kopen

Het kopen van zonnepanelen heeft een aantal interessante voordelen:

Nadelen zonnepanelen kopen

Het kopen van zonnepanelen is zeer interessant, maar heeft vooral enkele financiële nadelen:

Hoe werkt het kopen of huren van zonnepanelen bij Essent?

Zowel bij het kopen als huren kun je bij Essent vertrouwen op een deskundige plaatsing van de gehele zonnepaneleninstallatie, inclusief omvormer, bekabeling en overige materialen. Altijd een zorgeloze snelle installatie binnen één dag en financiële zekerheid, zolang de zonnepanelen op het dak liggen. Bij het huren van zonnepanelen wordt de huurprijs automatisch verrekend met de opbrengst van je zonnepanelen. Door zonnepanelen te huren bespaar je gemiddeld tot wel 5 procent op de energiekosten. Liever zonnepanelen kopen? Dan profiteer je van een aantrekkelijke all-in-prijs, inclusief installatie en omvormer, overige materialen, hulp bij btw-teruggave, twee jaar garantie op de installatie en maar liefst 25 jaar rendementsgarantie. Op zonnepanelen krijg je 12 tot 15 jaar garantie, afhankelijk van het door jou gekozen pakket.

Zonnepanelen en verhuizen
Bij verhuizing kan de nieuwe bewoner het huurcontract van je overnemen, óf je zegt het huurcontract op. In het laatste geval betaal je € 60,50 per zonnepaneel als demontagevergoeding. 

Het is ook mogelijk de zonnepanelen over te kopen. Je verkoopt je huis in dat geval inclusief de zonnepanelen. We helpen je graag met zonnepanelen voor je nieuwe woning. 

Neem je de zonnepanelen graag mee naar je nieuwe woning? Dan kun je informeren naar het overplaatsen van de zonnepanelen van het oude naar het nieuwe dak.

Handige zonnepanelencheck

Doe de Zonnepanelencheck en bekijk welke vorm het meest geschikt voor je is. De zonnepanelencheck laat zien wat het huren van zonnepanelen je oplevert. Spreekt het kopen van zonnepanelen of huren van zonnepanelen naar aanleiding van de zonnepanelencheck je aan? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan, of maak een afspraak voor installatie in één dag.