Als u meer uit uw zonnepanelen wilt halen, is er veel mogelijk. Er bestaan bijvoorbeeld hulpmiddelen om de opbrengst van zonnepanelen te vergroten. Tegelijkertijd halen berichten over records op het rendement van zonnepanelen het nieuws. Is het verstandig om vandaag nog panelen te kopen, of juist te wachten op hoger rendement zonnepanelen?

Zonnepanelen met extra hoge opbrengst

Af en toe halen berichten over zonnepanelen met een enorm rendement het nieuws. Wetenschappers hebben recent een zonnepaneel ontwikkeld met een hoog rendement. In tests leverde dit zonnepaneel meer dan twee keer zoveel energie als de bestaande modellen. De wetenschappers kwamen tot dit opmerkelijke resultaat door het zonlicht te filteren. Daarvoor maakten ze gebruik van een paneel met daarin verschillende soorten zonnecellen die het licht van de zon optimaal benutten. Dit soort zonnepanelen worden gebruikt in de ruimtevaart. Voor particulieren is dit echter niet betaalbaar. Het wordt niet verwacht dat dit op korte termijn wel het geval zal zijn. Sterker nog: het kan nog jaren duren voordat dit soort zonnepanelen, met een enorm hoog rendement, haalbaar zijn voor particulieren. 

Wachten op een hoger rendement zonnepanelen?

Bent u van plan om in zonnepanelen te investeren? Dan vraagt u zich misschien af of het beter is om daar nog even mee te wachten. 

Momenteel zijn zonnepanelen met een enorm hoog rendement niet betaalbaar voor particulieren. Het heeft dus ook weinig zin om te wachten op deze panelen. De techniek van zonnepanelen is tegenwoordig dusdanig goed dat verbetering niet meer met grote stappen zal gaan. Bovendien biedt het investeren in zonnepanelen op dit moment een hoger rendement dan geld op de bankrekening. Én u start direct met sparen op uw energierekening!