Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Naast de bekende grote modellen voor op het dak bestaan er ook allerlei kleine zonnepanelen. Die zijn handig op plaatsen waar u geen toegang hebt tot het reguliere elektriciteitsnet. Kleine zonnepanelen hebben uiteraard maar een beperkte opbrengst, maar vaak is dat voldoende. Hieronder bespreken we enkele toepassingsmogelijkheden van kleine zonnepanelen.

Kleine zonnepanelen om één toestel op te laden

Bij zonnepanelen denken we tegenwoordig vooral aan de bekende blauwe of zwarte panelen op daken van huizen. Maar dat is eigenlijk pas een recente ontwikkeling. Al veel langer zijn er rekenmachines en andere kleine elektronische toestellen die werken op zonne-energie. Tegenwoordig bent u niet meer afhankelijk van kleine zonnepaneeltjes op het toestel zelf. U kunt ook een los klein zonnepaneeltje kopen om bijvoorbeeld uw tablet onderweg mee op te laden.

Kleine zonnepanelen voor in uw vrije tijd

Soms laten we graag even de drukte van alledag achter ons. Heerlijk genieten van de eenvoud van het bestaan op de camping of op de boot. Alhoewel, zonder stopcontact kunt u veel moderne gemakken zoals een koffiezetapparaat ineens niet meer gebruiken. Zóveel eenvoud hoeft nou ook weer niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig kleine zonnepanelen die speciaal ontworpen zijn om op de boot, op de camping of in de camper voldoende stroom te leveren voor de gemakken die u niet kunt missen.

Kleine zonnepanelen voor noodsituaties

Maakt u graag lange tochten met de auto? Dan is het slim om altijd een klein zonnepaneeltje bij u te hebben dat geschikt is om een accu op te laden. Het is niet te hopen dat u het ooit nodig hebt, maar u zult niet de eerste zijn die op het meest ongelegen moment op het meest afgelegen punt met een lege accu komt te staan. Ook als u graag lange wandelingen of fietstochten maakt in dunbevolkt gebied is het verstandig om een klein zonnepaneeltje bij u te hebben om in elk geval uw mobiele telefoon mee op te kunnen laden.

Kleine zonnepanelen die een groot verschil maken

Voor ons is elektriciteit vanzelfsprekend, maar voor meer dan een miljard mensen in de wereld is er nergens een stopcontact in de buurt. Met name in ontwikkelingslanden behelpt men zich met kaarsen en kerosine. Kerosine is brandgevaarlijk en duur. Bovendien komen bij de verbranding ervan stoffen vrij die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Kleine zonnepanelen betekenen voor deze mensen een enorme economische en sociale vooruitgang. Ineens zijn mensen niet meer afhankelijk van elkaar voor zoiets simpels als de mobiele telefoon opladen. De sociale onderneming WakaWaka is gespecialiseerd in kleine zonnepanelen en aanverwante producten waar mensen in ontwikkelingslanden, maar ook bijvoorbeeld slachtoffers van natuurrampen enorm mee geholpen zijn. Dat dezelfde producten ook voor ons reuze handig zijn voor onderweg en op vakantie is mooi meegenomen.

 

Zonnepanelen