Niet alle zonnepanelen zijn hetzelfde. Zonnepanelen kunnen verschillen in eigenschappen, bijvoorbeeld in afmeting en kleur. De afmeting van de zonnepanelen is van invloed op het aantal panelen dat op je dak past. We vertellen er meer over.

De afmetingen van zonnepanelen

Via Essent heb je de keuze uit 3 verschillende zonnepanelen. Namelijk het Comfort zonnepaneel, het Comfort Plus zonnepaneel en de Premium zonnepanelen. De 3 panelen verschillen in eigenschappen. Maar er zijn ook overeenkomsten. Zo zijn alle zonnepanelen bijvoorbeeld zwart. De afmetingen van de zonnepanelen liggen dicht bij elkaar. Ben je benieuwd naar de exacte afmetingen per type zonnepaneel? Bekijk dan een overzichtelijke tabel met hierin alle eigenschappen per paneel. De zonnepanelen vergelijken

Legplan

De afmetingen van je zonnepanelen vormen uiteindelijk de basis voor een zogenaamd legplan. Aan de hand van dit plan weet je of het beter is de panelen horizontaal of verticaal te plaatsen, hoeveel ruimte er tussen de dakrand en de panelen moet komen en hoeveel panelen er op je dak passen. Dit hoef je natuurlijk niet zelf te berekenen. Onze zon-expert helpt je hier graag bij. Zo haal je het beste uit de zonnepanelen op je dak en start je al snel met besparen.

 

Zonnepanelen