Subsidie op zonnepanelen in 2019

Het begrip 'duurzaamheid' krijgt een steeds belangrijkere plek in ons leven. Ook de overheid moedigt duurzaamheid aan, bijvoorbeeld bij het kopen van zonnepanelenvoor je woning, bedrijf of sportvereniging. Maar welke subsidies zijn er in 2019 voor zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen 2019 voor particulieren

De overheid vindt duurzaam leven belangrijk en moedigt dat aan met bijvoorbeeld een voordelige lening en de btw die je terugkrijgt. Dus ook in 2019 zijn er genoeg subsidies om voordelig zonnepanelen op je dak te leggen.

1. Energiebespaarlening

Wil je zonnepanelen kopen? Als trotse woningeigenaar kun je dan een lening afsluiten met een zeer gunstige rente. Natuurlijk is het belangrijk dat je met deze lening je woning duurzaam verbetert. Ga hier slim mee om en neem nooit zomaar een lening, maar kies ervoor als het handig voor je is. Als je het geld niet hebt, is dit een mogelijkheid. Goed om te weten: deze lening is er ook voor verenigingen van huiseigenaren die samen in één gebouw wonen.

Ben je van plan om geld te lenen voor zonnepanelen? Kijk dan meteen of andere apparaten ook interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zonneboiler, een warmtepomp of een hr-ketel. Ook voor de zonneboiler of warmtepomp krijg je nog subsidie. Bekijk de website van het Nationaal Energiebespaarfonds voor meer informatie. Liever geen geld lenen? Bij ons kun je ook zonnepanelen huren. Bereken je voordeel met huren.

2. Btw terug van zonnepanelen

Zowel op het materiaal als de installatie van zonnepanelen krijg je de 21% btw terug. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om zonnepanelen te kopen. Een heerlijk financieel voordeel, dat zonnepanelen eigenlijk 21% goedkoper maakt. Koop je de zonnepanelen bij ons, dan vragen wij de btw terug. Daar hoef je dus niet naar om te kijken, lekker makkelijk. 

3. Subsidie van de gemeente

Een gemeente heeft soms ook regelingen om voordelig zonnepanelen te kopen. Dat is vaak een lening met een lage rente of bijvoorbeeld eenmalig een bedrag. De regelingen verschillen per gemeente. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat je gemeente te bieden heeft.Subsidies voor bedrijven

Ook bedrijven krijgen voordeel van subsidies op zonnepanelen. Bekijk deze subsidieregelingen voor ondernemers:

  • Milieu-investeringsaftrek
  • Kleinschaligheidsaftrek
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen
  • Verhoging van de energie-investeringsaftrek

Vergeet dus ook als bedrijf niet dat het aantrekkelijk is zonnepanelen te kopen. Sportverenigingen krijgen zelfs 30% van de kosten terug. 

 Bekijk de actuele subsidies voor zonnepanelen

De Nederlandse overheid geeft subsidie voor maatregelen die goed zijn voor onze leefomgeving en gezondheid. Dit kan elk jaar verschillen. Het is slim om de website van je gemeente en die van de rijksoverheid in de gaten te houden. Daarnaast zie je via Energiesubsidiewijzer.nl welke subsidies voor energiebesparende maatregelen je kunt krijgen, bijvoorbeeld voor zonnepanelen of warmtepompen.

Direct besparen met zonnepanelen

Via Essent huur of koop je eenvoudig zonnepanelen. Bereken direct het maandelijkse huurbedrag of bereken hoeveel zonnepanelen je kosten én wat het je oplevert.