Zonnepanelen zijn een goede investering. Met zonnepanelen zorg je voor een mooie besparing op je energierekening. Er is geen landelijke subsidie voor de aanschaf van zonnepanelen. Sommige gemeenten of provincies bieden wel subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Daarnaast zijn er regelingen die het kopen van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Hier lees je meer over de mogelijkheden. 


Subsidie zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn een slimme investering voor de toekomst. Zo wek je stroom op via je eigen dak. De Nederlandse overheid stimuleert het plaatsen van zonnepanelen met verschillende financiële regelingen. We zetten de belangrijkste regelingen op een rij.

1. Btw op zonnepanelen terugvragen

Voor zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen krijg je de 21% btw terug. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om zonnepanelen te kopen. Dit maakt zonnepanelen 21% goedkoper. Koop je zonnepanelen via Essent, dan regelen we de btw-teruggave, als je dat wilt. Zo wordt energie besparen steeds makkelijker! 

2. Subsidie zonnepanelen via de gemeente of provincie

Een gemeente of provincie heeft soms ook regelingen om voordelig zonnepanelen te kopen. Vaak in de vorm van een lening met een lage rente óf een eenmalig bedrag. De regelingen verschillen per gemeente en provincie. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat jouw gemeente of provincie te bieden heeft.

3. Energiebespaarlening

Wil je zonnepanelen kopen? Als woningeigenaar kun je een Energiebespaarlening afsluiten. Dit is een lening met gunstige voorwaarden. Met het geld van de lening koop je de zonnepanelen. Dit kan een optie zijn wanneer je graag zonnepanelen wilt, maar de financiële middelen niet (volledig) hebt. Denk goed na over het aangaan van een lening. Voor zonnepanelen geldt dat maximaal 75% van het leenbedrag mag worden besteed aan zonnepanelen. De overige 25% moet besteed worden aan andere energiebesparende maatregelen. Lees meer over de Energiebespaarlening bij zonnepanelen

Heb je interesse in energiebesparende maatregelen? Zonnepanelen zijn een goede investering. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, een warmtepomp of een hr-ketel. 
Subsidie bij energie besparen 

De Nederlandse overheid geeft subsidie voor verschillende energiebesparende maatregelen. Dit kan elk jaar verschillen. Het is slim om de website van je gemeente en die van de rijksoverheid in de gaten te houden. Daarnaast zie je via Energiesubsidiewijzer.nl voor welke subsidie je aanmerking komt bij het energiezuinig maken van je woning. Mogelijk kom je in aanmerking voor zonnepanelen subsidie in 2021. 

Direct besparen met zonnepanelen

Wil je een zonnepanelen pakket kopen? We helpen je graag op weg met zonnepanelen. Een slimme investering die je binnen enkele jaren terugverdiend. Bekijk direct jouw mogelijkheden voor zonnepanelen. Zo start je al snel met besparen!