Het begrip 'duurzaamheid' krijgt een steeds belangrijkere plek in onze samenleving. Met verschillende financiële regelingen stimuleert de overheid energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je woning. Welke subsidie is er in 2020 voor zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen 2020 

Zonnepanelen zijn een slimme investering voor de toekomst. Zo wek je stroom op via je eigen dak. De Nederlandse overheid stimuleert het plaatsen van zonnepanelen met verschillende financiële regelingen. Dat doen ze ook in 2020. We zetten de belangrijkste regelingen op een rij.

1. Energiebespaarlening

Wil je zonnepanelen kopen? Als woningeigenaar kun je een Energiebespaarlening afsluiten. Dit is een lening met gunstige voorwaarden. Met het geld van de lening koop je de zonnepanelen. Dit kan een optie zijn wanneer je graag zonnepanelen wilt, maar de financiële middelen niet (volledig) hebt. Denk goed na over het aangaan van een lening.
Lees meer over de Energiebespaarlening bij zonnepanelen

Ben je van plan om geld te lenen voor zonnepanelen? Kijk dan ook naar andere energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, een warmtepomp of een hr-ketel

2. Btw op zonnepanelen terugvragen

Voor zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen krijg je de 21% btw terug. Voor veel mensen is dit een belangrijke reden om zonnepanelen te kopen. Dit maakt zonnepanelen 21% goedkoper. Koop je zonnepanelen bij ons, dan vragen wij de btw terug. Daar hoef je dus niet naar om te kijken. Zo wordt energie besparen steeds makkelijker! 

3. Subsidie zonnepanelen via de gemeente

Een gemeente heeft soms ook regelingen om voordelig zonnepanelen te kopen. Dat is vaak een lening met een lage rente of een eenmalig bedrag. De regelingen verschillen per gemeente. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat jouw gemeente te bieden heeft, bijvoorbeeld voor subsidie zonnepanelen in 2020.Subsidie bij energie besparen 

De Nederlandse overheid geeft subsidie voor verschillende energiebesparende maatregelen. Dit kan elk jaar verschillen. Het is slim om de website van je gemeente en die van de rijksoverheid in de gaten te houden. Daarnaast zie je via Energiesubsidiewijzer.nl voor welke subsidie je aanmerking komt bij het energiezuinig maken van je woning. Mogelijk kom je in aanmerking voor zonnepanelen subsidie in 2020. 

Direct besparen met zonnepanelen

Via Essent huur of koop je eenvoudig zonnepanelen. Bekijk direct jouw mogelijkheden voor zonnepanelen. Zo start je al snel met besparen!